Skrive for web

Hvorfor skrive for web?

Ord er kraft!

Som regel brukes dette uttrykket i andre sammenhenger, men nettopp ved søkemotoroptimalisering er det ordene som er viktigst!

Når du søker i Google etter f.eks «joggesko asfalt», så er det sannsynlig at du søker etter joggesko til bruk på asfalt. Google gjør da en spørring mot sin database om hvilke nettsider som er mest relevant for nettopp et slikt søk. Altså er ordene DU skriver sentrale.

Men du sitter på den andre siden av bordet: La oss si at du selger joggesko, og ønsker at dem som søker etter «joggesko asfalt» skal finne nettopp din hjemmeside. Da må du sørge for at innholdet (tekst, bilder, video etc) på din hjemmeside er optimalisert for å rangere på nettopp denne frasen («joggesko asfalt»).

Skrive for web?

Det som er veldig spesielt med å skrive for web er at du må skrive både for mennesker og søkemotorer. Noen hevder at du kun bør tenke på menneskene, men det mener vi gjør det lettere for konkurrentene dine å slå deg…

Det er fullt mulig å skrive for både mennesker og «maskiner», men du må vite hva som er viktig – og hvorfor.

 

Vi kan lære deg å skrive for web selv, eller skrive tekstene for din hjemmeside. Ta kontakt for å få vite mer om dine muligheter for optimalisert tekst på din hjemmesiden.