Above the Fold

Above the Fold: Definisjon og Betydning

Above the fold er en term som refererer til innholdet som vises på skjermen uten å måtte rulle nedover. Det er det første synlige området på en nettside når du åpner den i en nettleser uten å scrolle, rett og slett det som er «over bretten». For å illustrere dette kan vi tenke oss at en avis har en stor overskrift og noen få viktige artikler som vises før du begynner å bla nedover.

Hvorfor er Above the Fold viktig for synlighet og kunder?

Du kan lure på hvorfor det er så viktig å ha nøkkelinnholdet ditt over bretten. Vel, det er flere grunner til dette:

  • Førsteinntrykk: Når brukere lander på nettsiden din, vil det de ser øyeblikkelig forme deres førsteinntrykk av deg og bedriften din. Ved å plassere viktig informasjon over bretten, kan du umiddelbart fange besøkendes oppmerksomhet og gi dem en god startopplevelse.
  • Synlighet: Å ha relevant innhold over bretten øker sjansen for at søkemotorer også oppfatter dette som viktig. Søkemotorer som Google prøver å gi brukerne de beste resultatene for søkene deres, så hvis de ser at viktige nøkkelord og innhold er synlig uten å scrolle, vil de være mer tilbøyelige til å vise nettsiden din høyere i søkeresultatene.
  • Konverteringer: For å få flere faktiske kunder fra nettet er det vesentlig at besøkende på nettsiden din blir ledet til ønsket handling. Ved å ha tydelige call-to-action-knapper, skjemaer eller annen relevant informasjon over bretten, vil du øke sjansene for at besøkende tar ønsket handling, for eksempel å kjøpe et produkt eller registrere seg for nyhetsbrevet ditt.

La oss si at du har en nettbutikk som selger klær. Ved å ha bilder av de nyeste og mest populære plaggene over bretten, sammen med en tydelig «Kjøp nå» knapp, vil du få besøkende interessert i produktene dine og lettere konvertere dem til kunder.

Så, sannheten er at å plassere viktig innhold, sterke visuelle elementer og klare handlingsoppfordringer over bretten er avgjørende for å fange oppmerksomheten til brukerne, være mer synlig i søkemotorene og få flere faktiske kunder fra nettet. Ikke undervurder viktigheten av å optimalisere dette området når du jobber med søkemotoroptimalisering!

Skroll til toppen