AMPAMP og dets betydning for synlighet og kundetilstrømning på nettet

Hva er AMP?

AMP (Accelerated Mobile Pages) er en åpen kildekodeinitiativ som har som mål å optimalisere ytelsen til nettsider på mobile enheter. Det lar nettsteder levere raskere og mer responsivt innhold til besøkende ved å redusere sideinnlastningstiden betydelig.

AMP gjør dette ved å forenkle nettstedets kode og begrense funksjonaliteten til essensielle elementer. Dette bidrar til at sidene lastes raskt, noe som gir en bedre brukeropplevelse på mobile enheter. Selv om AMP i utgangspunktet ble utviklet for nyhetsartikler og blogginnlegg, kan det nå brukes på forskjellige typer innhold og nettsteder.

Hvorfor er AMP viktig for synlighet og kundetilstrømning på nettet?

Å implementere AMP på nettstedet ditt har flere fordeler når det gjelder å bli mer synlig i søkemotorene og tiltrekke flere faktiske kunder fra nettet.

1. Raske sider rangerer bedre

Søkemotorer, spesielt Google, legger stor vekt på brukeropplevelsen. Med den økende bruken av mobile enheter for nettsurfing, prioriterer Google nå hurtig lastetid og responsivt innhold. Nettsteder som bruker AMP får derfor en fordel i rangeringen på mobilbaserte søkeresultater.

2. Økt synlighet i «Top Stories»

Når du søker etter nyheter eller aktualitetsrelaterte emner på mobil, viser Google ofte et karusell med «Top Stories» øverst på søkeresultatsiden. Disse resultatene er AMP-optimaliserte og skiller seg ut med et lynikon, noe som indikerer raskere sideinnlasting. Ved å benytte AMP for dine nyhetsartikler eller blogginnlegg, får du større sjanse til å bli vist i denne karusellen og dermed øke synligheten betraktelig.

3. Redusert bounce rate

AMP-sider lastes ekstremt raskt, og brukere opplever minimal ventetid før de kan få tilgang til innholdet. Dette fører til en betydelig reduksjon i bounce rate, altså antall besøkende som forlater nettstedet ditt uten å samhandle med det. Ved å redusere bounce rate, viser du søkemotorene at nettstedet ditt gir relevant og engasjerende innhold, noe som kan ha en positiv effekt på rangeringen din.

For eksempel, hvis en mobilbruker søker etter «beste hotell i Oslo», og nettstedet ditt har implementert AMP for hotellanmeldelser, vil AMP-sidene dine laste raskt og gi brukeren umiddelbar tilgang til relevant informasjon. Dette øker sjansen for at brukeren blir på nettstedet ditt, booker et hotell og blir en faktisk kunde.

Med alt dette i betraktning er det tydelig at AMP er en viktig faktor for å forbedre synligheten din i søkemotorene og tiltrekke flere potensielle kunder fra nettet. Ved å optimalisere sidene dine med AMP, får du ikke bare en fordel i rangeringen, men gir også brukerne en bedre opplevelse som kan føre til økt konvertering og suksess for bedriften din.

Skroll til toppen