Betalte, eide og opptjente medier: Utnytte ulike typer opptjente medier i e-handel

I den fartsfylte e-handelsverdenen handler det om å få riktig markedsføring med en blanding av betalte, eide og opptjente medier. Opptjente medier er en ekte stjerne her – det er som et hemmelig våpen for å øke merkevarens tillit og rekkevidde.

Så hvis du er interessert i SEO, digital markedsføring eller driver en nettbutikk, la oss gå inn på hvordan opptjente medier kan løfte nettspillet ditt. Vi skal sjekke ut hvorfor det er så viktig og oppdage noen smarte måter å bruke det på for din e-handelsuksess.

Forstå betalte, eide og opptjente medier

I digital markedsføring er det veldig viktig å få grep om opptjente, betalte og eide medier. Tenk på dem som de tre musketerene i din nettstrategi.

Hver enkelt har sin måte å hjelpe med å fortelle merkevarens historie og få kontakt med publikum. La oss hoppe inn og utforske hva hver enkelt handler om og hvordan de kan gjøre en forskjell for merkevaren din.

A. Betalte medier: Den kontrollerte oppsøkingen

Dette refererer til salgsfremmende innhold som en bedrift betaler for å vise. Det er en direkte og kontrollert medieform der du bestemmer plasseringen og innholdet i budskapet ditt.

Denne typen er nøkkelen for målrettet annonsering og umiddelbar synlighet. Det er ofte første skritt for å introdusere merkevaren din til nye målgrupper og generere trafikk til dine eide mediekanaler.

 • Betal-per-klikk (PPC)-annonsering: Kampanjer på plattformer som Google Ads og Bing Ads.
 • Annonser i sosiale medier: Sponsede innlegg på plattformer som Facebook, Instagram og LinkedIn.
 • Visningsannonser: Banner- og videoannonser på nettsteder.
 • Sponset innhold: Artikler eller videoer laget i samarbeid med utgivere.
 • Influencer-partnerskap: Betalende påvirkere for å markedsføre produkter.
 • Tilknyttet markedsføring: Betale provisjon for henviste salg eller leads.
 • Retargeting-annonser: Annonser målrettet mot brukere basert på deres tidligere nettadferd.

B. Eide medier: The Brand’s Voice

Dette inkluderer alle digitale eiendeler som virksomheten din har full kontroll over. Dette er media hvor du lager merkevarehistorien dinengasjere publikum direkte, og bygg kunderelasjoner over tid.

Eide medier er avgjørende for etablering merkevareautoritet og fostring langsiktig kundelojalitet.

 • Selskapets hjemmeside: Det sentrale knutepunktet for din online tilstedeværelse.
 • Blogger: Regelmessig oppdaterte artikler som gir verdi og innsikt.
 • Sosiale nettverksprofiler: Plattformer som Twitter, Instagram, hvor du engasjerer deg med publikum.
 • Nyhetsbrev på e-post: Direkte kommunikasjon med abonnentene dine.
 • Mobilapper: Tilpassede applikasjoner som tilbyr unike merkeopplevelser.
 • Hvitebøker og e-bøker: Dybdeveiledninger og rapporter.
 • YouTube-kanal: Videoinnhold som spenner fra veiledninger til merkevarehistorier.

C. Earned Media: The Voice of the People

Dette er uten tvil den mest troverdige, siden det er anerkjennelsen du får når andre snakker om merkevaren din.

Det er ikke betalt for eller eiet; det er organisk resultat av merkevaren din som resonerer med publikum. Det er et kraftig bevis på merkevarens omdømme og kvaliteten på produktene eller tjenestene dine.

 • Kunde anmeldelser: Tilbakemelding på plattformer som Amazon, Yelp eller Google.
 • Omtaler på sosiale medier: Når brukere snakker om merkevaren din på plattformer som Twitter eller Instagram.
 • Munn-til-munn: Organiske henvisninger og anbefalinger.
 • Brukergenerert innhold: Innhold laget av kunder, for eksempel bilder eller videoer med produktene dine.
 • Presseomtaler: Dekning i nyhetskanaler eller bransjepublikasjoner.
 • Blogginnlegg omtaler: Inkluderinger eller funksjoner i industri- eller forbrukerblogger.
 • Forumdiskusjoner: Samtaler om merkevaren din i nettfora og fellesskap.

Alle disse typer medier er som ditt markedsføringsdrømmeteam. Paid Media er din megafonfå budskapet ditt høyt og tydelig. Owned Media er ditt eget lille hjørne av internett, hvor du forteller merkevarens historie på din måte. Og Opptjente medier? Det er gullstjerne du får når folk begynner å surre om deg – alt handler om tillit og gode vibber.

Bland dem sammen på den riktige måten, og du har en fantastisk strategi som ikke bare setter søkelyset på merkevaren din, men som også holder kundene dine hekta.

Kraften til opptjente medier i e-handel

I den travle e-handelsverdenen er opptjente medier din MVP. Det er ikke en hvilken som helst annonse – det er ekte folk som prater med produktene dine.

Se for deg dette: en kunde fantaserer om tingene dine på sosiale nettverk. Det er som en tillitsjackpot for merkevaren din. Denne buzzen handler ikke bare om å snu hodet; det handler om smiing ekte, tillitsfylte bånd med kundene dine.

La oss dykke ned i hvorfor dette er en game-changer på netthandelsarenaen.

 • Autentisitet og tillitsbygging: Den stammer fra ekte kundeopplevelser og meninger, og bygger et tillitsnivå som betalt annonsering sliter med å matche.
 • Forkjemper for organisk merkevare: Når kunder blir merkevareforkjempere, fungerer anbefalingene deres som jungeltelegrafen-reklame, noe som er svært effektivt og kostnadseffektivt.
 • Forbedret merkevaresynlighet: Positive omtaler og delinger øker et merkes synlighet langt utenfor rekkevidden til tradisjonelle annonseringsmetoder.
 • Økt forbrukerengasjement: Det fører ofte til høyere engasjement, ettersom det utløser samtaler og interaksjoner rundt merkevaren.
 • Øk i SEO og online tilstedeværelse: Positive anmeldelser og innholdssamarbeid forbedrer søkemotorrangeringer, noe som fører til økt organisk trafikk.
 • Kundelojalitet og oppbevaring: Kunder som aktivt engasjerer seg i å spre positiv jungeltelegrafen er mer sannsynlig å forbli lojale mot merkevaren.
 • Verdifull tilbakemelding og innsikt: Dette gir ærlige tilbakemeldinger fra kunder, og gir verdifull innsikt i produktytelse og kundepreferanser.

I hovedsak er opptjente medier en game-changer innen e-handel. Alt handler om å bygge tillit, bli lagt merke til og få kunder til å komme tilbake for mer.

Hvis du driver en nettbedrift med fokus på ekte, kundevennlige opplevelser kan virkelig lønne seg. Oppmuntre kundene dine til å spre kjærligheten til produktene dine, og du vil se magien skje.

Strategier for å forsterke opptjente medier

Opptjente medier handler om å få ekte mennesker – kunder og influencere – til å chatte om det du gjør, men på en måte som føles ekte og naturlig.

Det er noen kule strategier du kan bruke for å få denne ballen til å rulle. La oss dykke ned i fem av dem som kan gi e-handelsbedriften din et stort løft.

1. Oppmuntre kundeanmeldelser

Dette innebærer å aktivt oppsøke og legge til rette for tilbakemeldinger fra kundene dine.

Kundeanmeldelser gir ikke bare verdifull innsikt i produktene dine, men også øke troverdigheten og tilliten blant potensielle kunder. De fungerer som en form for sosialt bevis, viser ekte opplevelser og påvirker kjøpsbeslutninger.

For å effektivt utnytte dette verktøyet, her er noen praktiske trinn for å oppmuntre og bruke kundeanmeldelser.

 • Gjør vurderingen enkel: Forenkle gjennomgangsprosessen på nettstedet ditt eller gjennom oppfølgings-e-poster for å gjøre det enkelt for kunder å gi tilbakemelding.
 • Incentivize anmeldelser: Tilby insentiver som rabatter eller delta i konkurranser i bytte mot anmeldelser, og motiver kunder til å publisere opplevelsene sine.
 • Svar på anmeldelser: Svar aktivt på kundeanmeldelser, både positive og negative, for å vise at du setter pris på tilbakemeldingene deres og er forpliktet til forbedring.
 • Fremhev positive anmeldelser: Vis frem positive anmeldelser på nettstedet ditt og sosiale nettsteder for å øke troverdigheten og tiltrekke nye kunder.
 • Bruk anmeldelser for forbedring: Analyser regelmessig tilbakemeldinger fra kunder for å identifisere områder for produkt- og tjenesteforbedring.

Ved å aktivt oppmuntre og bruke kundeanmeldelser, kan bedrifter øke produktets appell betydelig og skape en dypere forbindelse med publikum.

2. Utnytt sosiale medier Dynamics

Dette innebærer å lage og legge ut innhold som ikke bare er det informativ men også engasjerende og gir gjenklang med publikum.

Effektivt sosialt innhold fengsler publikum, og oppmuntrer til interaksjon og samarbeid, som igjen forbedrer merkevarens synlighet og rekkevidde. Det handler om å slå en akkord med publikum, gjøre dem mer tilbøyelige til å engasjere seg i og markedsføre innholdet ditt.

For å utnytte kraften til sosial dynamikk bør du vurdere følgende handlingsrettede strategier.

 • Forstå målgruppen din: Skreddersy innholdet ditt for å gjenspeile interessene, behovene og preferansene til målgruppen din.
 • Oppmuntre til engasjement: Lag innlegg som inviterer til interaksjon, for eksempel spørsmål, avstemninger eller konkurranser, for å fremme en toveis samtale.
 • Bruk visuelle effekter effektivt: Inkluder iøynefallende bilder, videoer og infografikk for å gjøre innholdet ditt mer engasjerende og delbart.
 • Rettidig og relevant innlegg: Legg ut innhold som er tidsriktig og relevant for gjeldende trender, hendelser eller diskusjoner i din bransje.
 • Overvåk og tilpass: Vurder regelmessig ytelsen til innholdet på sosiale medier og tilpass strategien din basert på hva som appellerer mest til publikum.

Ved å utnytte sosial dynamikk effektivt, kan du skape en mer engasjerende og utbredt tilstedeværelse for merkevaren din, og dra nytte av kraften til digital jungeltelegrafen.

3. Samarbeid med Influencers

Dette betyr å samarbeide med enkeltpersoner som har en betydelig tilhengerskare og kan representere merkevaren din på autentisk måte.

Influencersamarbeid utvide merkevarens rekkevidde til et bredere, men likevel målrettet publikum, og utnytter tilliten og troverdigheten disse influencerne har med sine følgere. Det er en kraftig måte å formidle merkevarebudskapet ditt gjennom stemmer som forbrukerne allerede respekterer og lytter til.

For å få mest mulig ut av influencer-samarbeid, her er noen viktige strategier å vurdere.

 • Juster verdier: Velg influencere hvis verdier og målgruppedemografi stemmer overens med merkevaren din.
 • Autentiske partnerskap: Se etter ekte forbindelser, der influenceren har en reell interesse for produktet eller tjenesten din.
 • Diverse influencere: Samarbeid med en blanding av influencere, fra mikro til makro, for å nå ulike segmenter av målmarkedet.
 • Kreativ frihet: Tillat påvirkere litt kreativ kontroll for å sikre at innholdet føles autentisk for deres personlige stil og publikum.
 • Ytelsessporing: Bruk analyseverktøy for å spore ytelsen til influencer-kampanjer og forstå deres innvirkning på merkevaren din.

Effektivt samarbeid med influencere kan betydelig forsterke merkevarens budskap og rekkevidde, og treffe nye målgrupper på en måte som føles organisk og pålitelig.

4. Bruk brukergenerert innhold

Dette innebærer å oppmuntre kundene dine til å dele sine egne erfaringer og kreasjoner knyttet til produktene dine.

Brukergenerert innhold (UGC) legger til et lag av autentisitet og relaterbarhet til merkevaren din, da den kommer direkte fra kundene. Det forbedrer ikke bare merkevarens appell, men bygger også en fellesskapsfølelse, ettersom kunder ser virkelige mennesker bruke og nyte produktene dine.

For å effektivt innlemme UGC i markedsføringsstrategien din, her er noen praktiske trinn.

 • Lag Hashtag-kampanjer: Utvikle unike hashtags for produktene dine og oppmuntre kunder til å bruke dem i innleggene sine.
 • Arranger konkurranser eller utfordringer: Kjør fotokonkurranser eller utfordringer som ber brukere om å lage innhold med produktene dine.
 • Uttalelser fra kunder: Vis regelmessig kundeanmeldelser og attester på nettstedet ditt og sosiale nettverksplattformer.
 • Engasjere seg med brukerinnhold: Lik, kommenter og del brukerinnhold aktivt for å vise takknemlighet og oppmuntre til videre deltakelse.
 • Utnyttelse for produktutvikling: Bruk innsikt fra UGC for å forstå kundenes preferanser og informere fremtidig produktutvikling.

Effektiv utnyttelse av brukergenerert innhold kan forvandle kundene dine til merkevareambassadører, og skape en mer autentisk og engasjerende merkevaretilstedeværelse.

5. Engasjere seg i samfunnsbygging

Dette innebærer fremme en følelse av tilhørighet og interaksjon rundt merkevaren din innenfor online områder.

Ved å bygge et fellesskap skaper du en plattform der kundene kan koble seg til merkevaren din og hverandre, øke lojaliteten og legge til rette for organiske samtaler om dine produkter og tjenester. Denne tilnærmingen gjør kunder til merkevareforkjempere som deler sine erfaringer og støtter hverandre, og forsterker merkevarens rekkevidde og troverdighet.

For å effektivt bygge og pleie et merkevarefellesskap, her er noen handlingsrettede strategier å implementere.

 • Delta i nettfora: Engasjer deg aktivt i fora og diskusjonsplattformer der publikum henger sammen, og gir nyttig innsikt og fremmer forbindelser.
 • Opprett sosiale merkevaregrupper: Etabler sosiale grupper dedikert til merkevaren din, hvor kunder kan dele erfaringer og samhandle med hverandre og teamet ditt.
 • Vert for live-økter: Organiser live Q&A-økter, webinarer eller workshops for å engasjere deg i fellesskapet ditt i sanntid.
 • Oppmuntre brukerinteraksjon: Spør diskusjoner og interaksjoner mellom fellesskapsmedlemmer med relevante emner, meningsmålinger og brukergenererte utfordringer.
 • Tilbyr eksklusive fordeler: Gi fellesskapsmedlemmer eksklusive tilbud, sniktitt eller innhold for å forbedre følelsen av tilhørighet og lojalitet.

Ved å delta aktivt i samfunnsbygging skaper du et levende økosystem rundt merkevaren din som fremmer lojalitet, fortalerskap og organisk vekst.

Integrering av opptjente medier med betalte og eide medier

Å blande opptjent med betalte og eide medier er som å legge til en hemmelig saus i markedsføringen din. Det handler om å få alle disse typene til å synge i harmoni, skape en sterkere og mer ekte budskap.

Se for deg dette: nettstedet ditt og sosiale medier viser gode anmeldelser og kundehistorier. Denne virkelige praten fra ekte mennesker får merkevaren din til å føle seg mer pålitelig og jordnær.

Deretter kan du legge inn noen av disse gylne kundemeningene i annonsene dine. Det er som å fortelle potensielle kunder, «Hei, ikke bare ta vårt ord for det, hør på disse folkene!»

Denne blandingen ikke bare gjør annonsene dine mer troverdige men får også folk mer interessert og tilkoblet.

Kort sagt, når du kombinerer alle disse typene smart, får du en markedsføringsmiks som virkelig treffer målet, noe som gjør at merkevaren din skiller seg ut og holder seg med folk.

effektiv bruk av sosiale omtaler, anmeldelser på nettet og innholdsdeling

Siste tanker | Utnytte opptjente medier i e-handel

I et nøtteskall, å lage opptjente medier en del av e-handelsplanen din er en stor sak i dagens nettverden. Det handler om å følge med i tiden og sørge for at merkevarens historie knytter seg til folk.

Bland litt kreativitet med smarte data, og du er på vei til å lage noe som får alle til å snakke. Men hei, du trenger ikke gjøre alt selv. Å slå seg sammen med SEO-proffer kan være en game-changer. De har kunnskapen til å hjelpe deg virkelig å klare dette.

Så hvis du er klar til å ta merkevaren din til neste nivå og få mest mulig ut av alle typer medier, hvorfor ikke gi ekspertene et rop? Sammen kan dere bygge en mediestrategi som passer akkurat for merkevaren din og gjør deg klar for suksess i den elektroniske verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen