Branded keyword

Hva er et branded keyword?

Et branded keyword, også kjent som merkeord, refererer til spesifikke søkeord som inneholder navnet eller merket til en bestemt bedrift, produkt eller tjeneste. Disse søkeordene er direkte relatert til bedriftens identitet og tilbyr et unikt kjennetegn som skiller den fra konkurrentene.

For nybegynnere: Branded keyword er rett og slett søkeord som inneholder bedriftens navn eller merkevare.

For proffene: Branded keyword omfatter alle de spesifikke søkeordene som identifiserer bedriften og dens produkter eller tjenester på en unik måte.

Hvorfor er branded keywords viktig for synlighet og kundetilstrømning fra nettet?

Å bruke branded keywords i søkemotoroptimalisering (SEO) er en avgjørende strategi for å øke synligheten til en nettside og tiltrekke flere potensielle kunder. Her er noen grunner til hvorfor dette er så viktig:

1. Bygge merkebevissthet

Ved å inkludere bedriftens navn eller merke i søkeordene, kan du øke bevisstheten rundt merkevaren din blant potensielle kunder. Når brukere søker etter bedriftens navn eller relaterte søkeord, vil de bli mer eksponert for din bedrifts tilstedeværelse og tjenester. Dette bidrar til å bygge merkebevissthet og gjør det lettere for folk å gjenkjenne og huske ditt merke.

2. Beskytte bedriftens omdømme

Ved å fokusere på branded keywords, kan du kontrollere hvilken informasjon som vises når noen søker etter din bedrift. Dette gir deg muligheten til å styre og påvirke bedriftens omdømme online ved å sikre at brukerne blir presentert med nøyaktig og positiv informasjon om merkevaren din.

3. Øke konverteringsraten

Når brukere søker etter spesifikke branded keywords, er de ofte allerede kjent med bedriften din eller interessert i dine produkter eller tjenester. Dette betyr at trafikken som genereres fra disse søkene har større sannsynlighet for å konvertere til faktiske kunder. Ved å optimalisere nettsiden din for branded keywords, kan du tiltrekke deg en målrettet og kjøpeklar målgruppe.

4. Redusere konkurransen

Branded keywords er unike for din bedrift, noe som betyr at konkurransen fra andre bedrifter er lavere sammenlignet med generiske søkeord. Dette gjør det enklere å rangere høyt i søkeresultatene for disse søkefrasene. Ved å dominere resultatene for branded keywords kan du begrense konkurranseeksponeringen og sikre at brukerne kun finner informasjon om din bedrift når de søker etter deg spesifikt.

Ved å identifisere og optimalisere for branded keywords kan du bedre synligheten i søkemotorene, bygge merkebevissthet, tiltrekke flere kunder og gi bedriften et konkurransefortrinn i det digitale landskapet.

Skroll til toppen