Brødsmuler

Definisjon av Brødsmuler

Brødsmuler, også kjent som «breadcrumbs» på engelsk, er en navigasjonsfunksjon som vises på en nettside. Dette er en visuell sti som indikerer hvor brukeren er på nettstedet og hvilken vei de har tatt for å komme dit.

Brødsmulene er vanligvis plassert øverst på siden, rett under toppmenyen, og består av klikkbare lenker som representerer hvert trinn i navigasjonen. For eksempel kan brødsmuler på en nettside for elektronikkhandel se slik ut:

Hjem > Produkter > Mobiltelefoner > Apple iPhone

Brukervennlighet for nybegynnere

For nybegynnere på nettstedet gir brødsmuler en visuell indikasjon på hvor de befinner seg, slik at de enkelt kan navigere tilbake til tidligere sider uten å måtte bruke nettleserens tilbake-knapp. Dette gir en bedre brukeropplevelse ved at det sparer tid og reduserer frustrasjon.

Presisjon for profesjonelle

Brødsmuler er også nyttige for profesjonelle brukere, som søkemotoroptimaliseringseksperter og nettstedeiere, da de gir en presis oversikt over nettstedets struktur og hierarki. Ved å analysere brødsmulestien kan eksperter identifisere eventuelle problemer med nettstedets navigasjon og organisering.

Viktigheten av brødsmuler for å bli mer synlig i søkemotorene og få flere faktiske kunder fra nettet

1. Forbedret brukeropplevelse: Brødsmuler gir besøkende på nettstedet en enklere og mer intuitiv navigasjon, noe som gjør det lettere for dem å finne relevant informasjon. Dette kan føre til at brukerne blir lenger på nettstedet og utforsker flere sider, noe som signaliserer søkemotorene om at nettstedet er verdifullt og relevant.

Eksempel: En potensiell kunde søker etter «røde joggesko» på en nettbutikk for sportsklær. Ved å klikke seg gjennom brødsmulestien «Hjem > Sko > Joggesko > Røde joggesko», finner kunden raskt den ønskede produktkategorien. Dette gir en god brukeropplevelse og øker sjansen for at kunden fullfører et kjøp.

2. Bedre søkemotoroptimalisering: Brødsmuler kan også bidra til å forbedre rangeringen i søkemotorene. Søkemotorer som Google verdsetter nettsteder med en tydelig og logisk struktur, og brødsmuler hjelper med å demonstrere dette. Når søkemotorer indekserer nettstedet ditt, kan de bruke brødsmulestien til å forstå sammenhengen mellom sidene og relatere dem til relevante søkeord.

Eksempel: En nettbutikk som selger bøker kan ha brødsmuler som viser stien «Hjem > Bøker > Faglitteratur > Historiebøker». Når noen søker etter «historiebøker» i søkemotoren, vil Google gjenkjenne relevansen av nettstedet ditt basert på brødsmulestien og øke sannsynligheten for at det vises høyere i søkeresultatene.

Sammendragt kan brødsmuler bidra til å forbedre brukeropplevelsen, gjøre nettstedet ditt mer organisert og logisk, og øke synligheten i søkemotorene. Ved å implementere brødsmuler på nettstedet ditt, kan du hjelpe både nybegynnere og profesjonelle brukere med å navigere enkelt, og samtidig oppnå bedre resultater i organisk søk.

Skroll til toppen