Brutt lenke

Brutt lenke – En viktig faktor for synlighet og flere kunder på nettet

Brutt lenke – Enkelt forklart

En brutt lenke er en hyperlink på en nettside som ikke fungerer eller fører til en ikke-eksisterende side. Dette kan skje når en lenke er feilstavet, nettsiden den lenker til har blitt fjernet eller flyttet, eller når det oppstår tekniske problemer.

For eksempel kan vi tenke oss at nettsiden «www.example.com» inneholder en brutt lenke til en produktside «www.example.com/produkt1», men den faktiske URL-en for produktet er «www.example.com/produkter/produkt1». I dette tilfellet vil brukerne som klikker på den brutte lenken bli møtt med en feilmelding eller en tom side.

Hvorfor er brutte lenker viktige for synlighet og få flere kunder fra nettet?

1. Brukeropplevelse:

Brutte lenker kan føre til en dårlig brukeropplevelse på nettstedet ditt. Når besøkende støter på mange brutte lenker, kan de miste tillit til nettsiden din og velge å forlate den. Brukerne forventer å finne relevant og nyttig informasjon når de klikker på lenker, og ubrukelige lenker kan føre til frustrasjon og lavere konverteringsrate.

2. Søkemotoroptimalisering:

Søkemotorer som Google vurderer brukeropplevelsen på et nettsted som en viktig faktor når de bestemmer rangeringen i søkeresultatene. Hvis nettstedet ditt har mange brutte lenker, kan det påvirke synligheten din negativt. Ettersom søkemotorer ønsker å levere relevante og fungerende nettsteder til brukerne, prioriterer de nettsider med god brukervennlighet og minimalt antall brutte lenker.

3. Tap av trafikk og potensielle kunder:

Når en bruker klikker på en brutt lenke og blir møtt med en feilside, vil de sannsynligvis forlate nettstedet ditt og utføre søket på nytt eller besøke en konkurrerende side. Dette kan føre til tap av trafikk og potensielle kunder som kunne ha blitt konvertert til salg eller leads.

4. Omdømme og autoritet:

Et nettsted med mange brutte lenker kan gi inntrykk av dårlig vedlikehold og manglende oppdateringer. Dette kan påvirke omdømmet til bedriften din og troverdigheten til nettstedet ditt. Potensielle kunder kan oppfatte deg som uprofesjonell og lite pålitelig.

Derfor er det avgjørende å jevnlig sjekke og fikse brutte lenker på nettstedet ditt. Ved å opprettholde en god brukeropplevelse, optimalisere for søkemotorer og unngå tap av trafikk, kan du øke synligheten i søkemotorene og tiltrekke flere faktiske kunder fra nettet.


Skroll til toppen