Click Bait

Definisjon av «Click Bait»

Click bait er en strategi som brukes innen digital markedsføring for å tiltrekke seg oppmerksomhet og øke klikkraten på nettinnhold. Dette gjøres ved å utforme overskrifter eller innhold som er provoserende, skaper nysgjerrighet eller lover en spesiell opplevelse for leserne.

Hva er click-baiting?

Click-baiting innebærer å skape en viss forventning hos målgruppen, ved å formulere en overskrift eller intro som vekker nysgjerrighet uten å gi bort for mye informasjon. Hensikten er å lokke leserne til å klikke på lenken for å få svar eller tilfredsstille deres nysgjerrighet.

Eksempler på click-baiting

Noen eksempler på click-baiting kan være:

  1. «10 utrolige triks for å gå ned i vekt – nummer 7 vil sjokkere deg!»
  2. «Dette barnet falt ned fra et tre, det du vil se skjer videre er utrolig!»
  3. «Er dette det beste produktet noensinne?»

Viktigheten av click-baiting for synlighet og konverteringer

Øker klikkfrekvensen

Ved å bruke click-baiting teknikker kan man oppnå høyere klikkfrekvens på nettsiden eller innholdet som deles. En økt klikkrate betyr flere besøkende, og dette er et viktig mål for å øke synligheten i søkemotorene.

Attraktivitet for søkemotorer

Søkemotorer som Google tar hensyn til brukernes oppførsel, inkludert klikkfrekvens, for å evaluere relevans og kvalitet på nettinnholdet. Hvis en side har høy klikkrate, indikerer det at innholdet er attraktivt for brukerne, noe som kan føre til bedre rangering i søkeresultatene.

Økt sjanse for sosial deling

Click-baiting kan også øke sannsynligheten for at innholdet blir delt i sosiale medier. Når en overskrift eller introduksjon vekker nysgjerrighet eller skaper emosjonelle reaksjoner hos leserne, er sjansen større for at de vil dele innholdet med sine venner, noe som ytterligere øker synligheten.

Konverteringer og salg

Til slutt handler alt om konverteringer. Click-baiting kan være effektivt for å tiltrekke seg trafikk og øke antall besøkende, men det er viktig å sikre at innholdet som leveres oppfyller forventningene som ble skapt. Ved å balansere click-baiting med relevant og verdifullt innhold kan man drive flere faktiske kunder til nettstedet og øke konverteringsraten.

Sammenfattende kan click-baiting være en effektiv taktikk for å øke synlighet, trafikk og konverteringer. Det er imidlertid viktig å bruke denne strategien med etisk ansvar og forsikre seg om at innholdet som leveres oppfyller lovnadene som ble skapt.

Skroll til toppen