Cloaking

Cloaking – En definisjon

Cloaking er en avansert teknikk innenfor søkemotoroptimalisering som innebærer at nettsiden viser forskjellig innhold til brukere og søkemotorer. Dette betyr at mens nettstedet kan se normalt ut for besøkende, vil søkemotorene bli presentert med en annen versjon av siden.

Hvordan fungerer cloaking?

Cloaking er en metode som er ment å manipulere søkeresultatene ved å vise søkemotorer innhold som er skreddersydd for å rangere høyt i resultatene, mens de faktiske besøkende ser en annen versjon av siden. Dette kan oppnås ved å enten vise en renset versjon av siden, med fokus på søkeord og optimalisert innhold, eller ved å omdirigere søkemotorer til separate landingssider.

Hvorfor er cloaking viktig for synlighet og kundetilstrømning?

Cloaking kan være attraktivt for nettstedeiere som ønsker å bli mer synlige i søkemotorene og tiltrekke seg flere faktiske kunder fra nettet. Ved å tilpasse innholdet som vises for søkemotorer, kan man potensielt oppnå høyere rangeringer i søkeresultatene. Dette gir økt synlighet og større sannsynlighet for at potensielle kunder finner nettstedet.

For eksempel kan en nettbutikk som selger klær bruke cloaking for å vise en landingsside full av relevante søkeord og produktdetaljer for søkemotorer som «kjøp herreklær på nett». Samtidig vil vanlige brukere se den vanlige forsiden med et bredt utvalg av produkter og tilbud.

Det er imidlertid viktig å merke seg at cloaking er i strid med retningslinjene til de fleste søkemotorer, inkludert Google. Søkemotorer ønsker å levere relevante og autentiske resultater til brukerne sine. Bruk av cloaking kan derfor resultere i negative konsekvenser som nedgradering eller fjerning fra søkeresultatene, noe som i sin tur kan føre til redusert synlighet og lavere antall kunder.

Det anbefales derfor sterkt å følge etisk søkemotoroptimalisering som bygger på å levere høykvalitetsinnhold og en positiv brukeropplevelse. Dette vil ikke bare bidra til bedre synlighet og flere aktuelle kunder, men også skape en bærekraftig og langsiktig suksess for nettstedet ditt.

Skroll til toppen