Deep Link Ratio


Deep Link Ratio – En viktig faktor for synlighet og kundetilstrømning

Hva er Deep Link Ratio?

Deep Link Ratio refererer til forholdet mellom antall lenker som peker mot spesifikke sider på nettstedet ditt (dypelinker) og antall lenker som peker mot forsiden eller startsiden.

For nybegynnere kan det være nyttig å vite at en dypelink er en lenke som fører direkte til en intern side på nettstedet, for eksempel www.eksempelnettsted.no/produkter/produkt1.html. På den annen side er en lenke til forsiden (www.eksempelnettsted.no) ikke ansett som en dypelink.

For de mer erfarne innen SEO vil deep-link-ratio også omfatte lenker fra eksterne nettsteder, men i denne teksten fokuserer vi på interne dypelinker.

Hvorfor er Deep Link Ratio viktig for synlighet og kundetilstrømning?

En sunn deep-link-ratio er avgjørende for å bli mer synlig i søkemotorene og tiltrekke flere faktiske kunder fra nettet. Her er noen grunner til hvorfor:

1. Økt indeksering og synlighet i søkemotorene

En høy deep-link-ratio indikerer at nettstedet ditt har en god struktur og gir verdi på flere nivåer. Søkemotorer vil se på dette som et tegn på kvalitet og relevans, og derfor er det mer sannsynlig at de vil indeksere de interne sidene dine. Jo flere sider som blir indeksert, desto større er sjansen for at de vil dukke opp i søkeresultatene.

2. Bedre brukeropplevelse og tilfredshet

Ved å bruke dypelinker kan du gi besøkende en mer direkte vei til relevant informasjon eller produkter/tjenester de søker etter. Dette gjør det enklere for brukerne å finne det de vil ha, og resulterer i en bedre brukeropplevelse. Når brukere finner det de trenger raskt og enkelt, øker sjansen for at de vil utføre ønskede handlinger på nettstedet ditt, for eksempel gjøre et kjøp eller kontakte deg for mer informasjon.

3. Styrket autoritet og omdømme

Når andre nettsteder naturlig lenker til flere av dine interne sider i stedet for bare forsiden, signaliserer det til søkemotorene at nettstedet ditt har verdifullt innhold å tilby på flere områder. Dette kan bidra til å styrke nettstedets autoritet og omdømme, noe som igjen kan føre til økt organisk trafikk og flere eksterne lenker.

For å oppnå en god deep-link-ratio, bør du fokusere på å lage relevant og kvalitetsrik innhold på alle dine interne sider, samt sørge for at navigasjonen på nettstedet er intuitiv og brukervennlig. Ved å oppmuntre andre nettsteder til å lenke til spesifikke sider på nettstedet ditt, vil du gradvis øke deep-link-ratioen og dermed forbedre synligheten og kundetilstrømningen.


Skroll til toppen