Favicon
Favicon – En viktig faktor for synlighet i søkemotorene og flere kunder fra nettet

Hva er en favicon?

En favicon, også kjent som favorittikon eller websideikon, er det lille ikonet som vises i nettleserens fane eller i adressefeltet ved siden av nettadressen når du besøker en nettside. Vanligvis er en favicon et lite, kvadratisk bilde, ofte i størrelsen 16×16 piksler eller 32×32 piksler.

Hvorfor er favicon viktig for synlighet i søkemotorene og flere kunder fra nettet?

Favicon spiller en rolle både for brukervennlighet og søkemotoroptimalisering (SEO). Her er noen viktige grunner til hvorfor favicon er viktig:

1. Merkevarebygging og gjenkjennelighet

Favicon gir deg muligheten til å skape et visuelt merke for nettstedet ditt. Ved å bruke et unikt ikon som representerer din merkevare, kan du øke gjenkjennelsen blant brukerne. Eksempelvis, hvis nettstedet ditt handler om reiser, kan du bruke et ikon med en stilisert globus eller en liten flyfigur som favicon. Dette gjør det enklere for brukerne å identifisere og huske nettstedet ditt når de blar gjennom fanene sine.

2. Profesjonalitet og troverdighet

Når du har en favicon, ser nettstedet ditt mer profesjonelt og tillitvekkende ut. Det viser at du tar deg tid til å ta vare på de små detaljene, og det kan bidra til å skape et positivt førsteinntrykk på besøkende. Tenk deg for eksempel at du søker etter et hotell, og du finner to nettsider i søkeresultatene. Den ene har et pent favicon med hotellets logo, mens den andre ikke har noe ikon i det hele tatt. Hvilken side ville du ha større tiltro til?

3. Bedre synlighet i søkeresultatene

Søkemotorer som Google viser favicon sammen med nettstedets tittel og metabeskrivelse i søkeresultatene. Dette gir en synlig forskjell når brukerne skanner resultatene og kan bidra til å øke klikkfrekvensen din. Et økende antall nettsteder begynner å implementere favicons, så å ikke ha en kan få nettstedet ditt til å se mindre aktuelt eller mindre profesjonelt ut i forhold til konkurrentene dine.

Oppsummering

Favicon er et lite, kvadratisk ikon som vises i nettleserens faner og adressefelt. Det er viktig for merkevarebygging, gjenkjennelighet, profesjonalitet og synlighet i søkeresultatene. Ved å inkludere en favicon på nettstedet ditt, kan du bidra til å skape en bedre brukeropplevelse, øke din merkevarebevissthet og tiltrekke flere besøkende fra søkemotorene.


Skroll til toppen