konverteringsrate
Konverteringsrate – Hvordan bli mer synlig i søkemotorene og få flere faktiske kunder fra nettet

Definisjon av konverteringsrate

Konverteringsrate er en viktig metrikk innen søkemotoroptimalisering (SEO) som gir informasjon om hvor effektivt et nettsted eller en kampanje klarer å konvertere besøkende til ønsket handling. Konvertering kan for eksempel være å foreta et kjøp, sende en henvendelse via kontaktskjema, abonnere på nyhetsbrev eller utføre andre definerte handlinger på nettstedet.

For de nye innenfor SEO betyr konverteringsrate enkelt sagt hvor mange besøkende som faktisk blir kunder eller tar den ønskede handlingen på nettstedet, i forhold til det totale antallet besøkende.

Hvorfor er konverteringsrate viktig for å bli mer synlig i søkemotorene og få flere faktiske kunder fra nettet?

Når man jobber med søkemotoroptimalisering handler det ikke bare om å øke synligheten og tiltrekke seg mange besøkende. Det ultimate målet er å få disse besøkende til å utføre ønsket handling, enten det er å kjøpe et produkt, bestille en tjeneste, be om tilbud eller ta kontakt. En høy konverteringsrate er derfor avgjørende for å oppnå reell suksess på nettet.

Eksempel 1: Bedre synlighet og konverteringsrate

La oss si at nettstedet ditt tilbyr skreddersydde reiser til eksotiske destinasjoner. For å få flere potensielle kunder til å oppdage ditt unike tilbud, jobber du med SEO strategier som forbedrer synligheten din i søkemotorene. Du kan være den første søkerne ser når de søker etter «eksotiske feriereiser». Dette øker antallet besøkende til nettstedet ditt.

Men hvis brukerne kommer til nettstedet ditt og opplever en rotete layout, dårlig brukervennlighet eller sløv navigasjon, vil de mest sannsynlig forlate nettstedet ditt uten å gjøre en bestilling. Her spiller konverteringsraten en viktig rolle. Hvis du klarer å optimalisere nettstedets design, forbedre brukeropplevelsen og enkelt lede brukerne til kjøpsprosessen, vil flere av besøkende bli kunder. Dette resulterer i en høyere konverteringsrate, selv om antall besøkende forblir det samme.

Eksempel 2: Maksimere avkastning på SEO-investeringen

La oss anta at du bruker tid og ressurser på å utarbeide en omfattende SEO-strategi for bedriften din. Du lykkes med å rangere høyt i søkeresultatene og øker trafikken til nettstedet ditt betydelig. Men hvis besøkende ikke konverterer, blir innsatsen og investeringene dine bortkastet.

Ved å fokusere på konverteringsraten kan du sikre at du maksimerer avkastningen på SEO-investeringen din. Ved å analysere og optimalisere nettsidens funksjonalitet, innhold og brukervennlighet, kan du identifisere hindringer som hindrer konverteringer og iverksette tiltak for å forbedre dem. Dette fører til en mer effektiv utnyttelse av trafikken du allerede har, og flere faktiske kunder fra nettet.

Som du kan se, er konverteringsraten avgjørende for å oppnå suksess med søkemotoroptimalisering. Det er ikke bare nok å bli synlig i søkemotorene og tiltrekke seg mange besøkende. For å virkelig dra nytte av SEO, må du sørge for at de besøkende blir kunder eller utfører den ønskede handlingen på nettstedet ditt. Ved å kontinuerlig forbedre din konverteringsrate vil du oppnå bedre resultater og økt suksess online.


Skroll til toppen