Meta description

Meta description

Meta-description er en kort beskrivelse av innholdet på en nettside. Denne beskrivelsen vises ofte under nettsidens tittel i søkeresultatene på søkemotorer som Google.

Hva er meta-description?

En meta-description er en HTML-attributt som legges til på nettsidens kildekode. Den er ikke synlig på selve nettsiden, men brukes av søkemotorer for å vise en kort beskrivelse av nettsidens innhold.

Her er et eksempel på hvordan en meta-description kan se ut i kildekoden:

<meta name="description" content="Du trenger en SELGENDE og Google optimalisert hjemmeside og nettbutikk. Bruk et SEO selskap. Se hvordan her" />

Hvorfor er meta-description viktig?

Meta-description er viktig fordi den gir søkemotoren og brukerne en rask oversikt over hva nettsiden handler om. Ved å ha en relevant og engasjerende meta-description, kan du øke sjansen for at brukerne klikker på nettsiden din i søkeresultatene.

Når du skriver en meta-description, er det viktig å inkludere nøkkelord og en oppfordring til handling som appellerer til målgruppen din. En velformulert meta-description kan tiltrekke seg flere besøkende til nettsiden, noe som kan resultere i flere kunder og økt synlighet på nettet.

For eksempel, hvis du driver et SEO-selskap, kan en optimal meta-description være:

Du trenger en SELGENDE og Google optimalisert hjemmeside og nettbutikk. Bruk et SEO selskap. Se hvordan her.

Ved å bruke relevante nøkkelord som «SEO selskap», «Google optimalisert hjemmeside» og «nettbutikk», samt å gi en oppfordring til handling som «Se hvordan her», blir meta-descriptionen tiltalende for både søkemotorer og potensielle kunder.

Derfor er det viktig å ta seg tid til å skrive informative, engasjerende og målrettede meta-descriptions som kan hjelpe deg med å bli mer synlig i søkemotorene og få flere faktiske kunder fra nettet.

Skroll til toppen