Meta keywords
Meta Keywords og betydningen i søkemotoroptimalisering


Meta Keywords – En viktig faktor for søkemotoroptimalisering (SEO)

For å forstå betydningen av meta-keywords i sammenheng med søkemotoroptimalisering (SEO), er det viktig å ha en klar definisjon av begrepet.

Hva er Meta Keywords?

Meta keywords refererer til en HTML-attributt som brukes til å indikere hvilke nøkkelord eller uttrykk som er relevante for innholdet på en nettside. Denne informasjonen legges vanligvis inn i sidens head-seksjon, som følger dette formatet:

    <meta name="keywords" content="ditt nøkkelord, et annet nøkkelord" />
  

Her kan du erstatte «ditt nøkkelord» og «et annet nøkkelord» med faktiske nøkkelord eller uttrykk relatert til innholdet på nettsiden.

Betydningen av Meta Keywords i SEO

Å inkludere meta-keywords på nettsider var tidligere en viktig del av søkemotoroptimalisering. Nøkkelordene fungerte som ledetråder for søkemotorene, og hjalp dem med å forstå hva innholdet på siden handlet om.

Imidlertid har søkemotoralgoritmer utviklet seg over tid, og mange søkemotorer har nå redusert vekten de legger på meta-keywords. Dette skjedde hovedsakelig på grunn av misbruk og overdreven bruk av nøkkelordstapping, der nettsideeiere fylte meta-keywords med en lang liste over irrelevante ord og uttrykk.

Selv om bruken av meta-keywords alene ikke er tilstrekkelig for å oppnå høyere rangeringer i søkemotorene, kan de fortsatt spille en rolle i SEO-strategier. Her er hvorfor:

  1. Relevans: Meta keywords gir søkemotorene et hint om hva innholdet på nettsiden handler om. Når nøkkelordene er relevante og reflekterer innholdet på en nøyaktig måte, kan de bidra til å forbedre nettsidens synlighet.
  2. Organisk trafikk: Selv om søkemotorer vurderer andre faktorer som relevansen og kvaliteten på innholdet, kan riktige nøkkelord i meta-keywords tiltrekke seg organisk trafikk. Hvis noen søker etter et spesifikt nøkkelord, og det er relevant for innholdet ditt, kan nettsiden din bli vist i søkeresultatene.
  3. Konkurranseanalyse: Meta keywords kan fortsatt være nyttige når det gjelder å analysere konkurrentenes strategier. Ved å undersøke konkurransemateriale kan du få innsikt i hvilke nøkkelord de fokuserer på og bruker i sine meta-keywords.

Så selv om meta keywords ikke lenger er den avgjørende faktoren de en gang var, kan de fortsatt bidra til å forbedre synligheten i søkemotorer og tiltrekke potensielle kunder til nettstedet ditt.


Skroll til toppen