Venturing inn i domenet innenfor riket av nettmarkedsføring er beslektet med manøvrering midt i ukjent hav. Kjenner dukker opp og forsvinner, og de som holder ut er alltid i utvikling.

Som SEO-fanatikere, spesialister, digitale gründere og nettannonsører, søker vi hele tiden den siste trenden for å komme videre. Det nylige tillegget til dette landskapet er Googles nettytelsesmålinger – et sett med målinger som har potensial til å transformere vår SEO-metode.

Men nøyaktig hva er disse grunnleggende nettstedberegningene, og hva påvirker de sidens synlighet og effektivitet på nettplattformen?

La oss starte et eventyr for å avdekke disse indikatorene og forstå betydningen deres i søkemotoroptimalisering landskap.

Dekoding av kjernenettviktale

På de enkleste vilkårene er Core Web Vitals en sett med beregninger introdusert av Google for å måle og evaluere brukeropplevelsen til et nettsted. De fokuserer på tre hovedaspekter: lasteytelse, interaktivitet og visuell stabilitet.

Disse beregningene er ikke bare enda et tillegg til det enorme havet av SEO-faktorer; de representerer et skifte i Googles tilnærming til å prioritere brukeropplevelse.

A. Largest Contentful Paint (LCP)

Største Contentful Paint (LCP) mål hvor lang tid tar det for at det største elementet på en nettside skal bli synlig i visningsporten. Det kan være et bilde, en video eller en tekstblokk.

Raskere LCP resulterer i en bedre oppfattet lastehastighet. Google anbefaler en LCP-måling av 2,5 sekunder eller raskere.

Hvorfor er LCP viktig? Akkurat som det kan være frustrerende å vente for lenge på service på en restaurant, kan nettsteder som laster sakte få besøkende til å forlate dem. Dette påvirker besøksopplevelsen og kan påvirke SEO, ettersom Google tar hensyn til sidehastighet ved rangering.

Viktige punkter:

 • LCP beregner varigheten det tar for mest betydningsfulle element på en nettside til den blir sett.
 • Det kan være et bilde, opptak eller til og med et avsnitt.
 • En raskere LCP resulterer i en bedre oppfattet lastehastighet fra brukerens perspektiv.
 • Sakte lastende sider kan føre til brukerfrustrasjon og økt fluktfrekvens.
 • En dårlig LCP kan påvirke brukeropplevelsen negativt, og føre til lavere engasjement og konverteringer.
 • Google vurderer sidehastighetinkludert LCP, når du rangerer nettsteder, noe som gjør det avgjørende for SEO.

B. Første inngangsforsinkelse (FID)

First Input Delay (FID) måler tid mellom en brukers første interaksjon med en nettside og nettleserens svar.

En lav FID indikerer en interaktiv og responsiv side. Ifølge Google er en god FID-måling mindre enn 100 millisekunder.

Hvorfor er FID viktig? Etter at du har trykket på et element på en nettside, men ingenting skjer, kan det være irriterende. Langsom FID kan resultere i en undermåls kundeopplevelse, redusert engasjement, høye fluktfrekvenser og reduserte rangeringer på Google.

Viktige punkter:

 • FID måler tiden fra en bruker interagerer med en nettside (f.eks. klikker på en knapp) til nettleseren reagerer på den interaksjonen.
 • En lav FID indikerer en svært interaktiv og responsiv nettside.
 • Høy FID kan føre til en frustrerende brukeropplevelse, siden brukere kan føle at siden ikke svarer.
 • Dårlig FID kan resultere i lavere brukerengasjement og høyere fluktfrekvens.
 • En god FID sikrer en jevn, interaktiv besøksopplevelse.
 • Google vurderer sideinteraktivitet, inkludert FID, ved rangering av nettsteder, noe som gjør det viktig for SEO.

C. Kumulativt oppsettskift (CLS)

Cumulative Layout Shift (CLS) kvantifiserer hvor mye innholdet på en nettside visuelt skifter.

En lav CLS-score indikerer visuell stabilitet, der elementer ikke beveger seg under sidelasting. Google anbefaler en CLS-score på mindre enn 0,1 for en god brukeropplevelse.

Hvorfor er CLS viktig? Tenk deg å lese en artikkel på nett og plutselig beveger teksten seg, noe som får deg til å miste plassen din. Eller ved å klikke på en knapp som skifter og ved et uhell klikke på noe annet. Disse layoutskiftene kan frustrere brukere, påvirke kundeopplevelsen og SEO.

Viktige punkter:

 • CLS kvantifiserer mengden innholdet på en nettside visuelt skifter under lasting.
 • En lav CLS-poengsum indikerer en visuelt stabil nettside, der elementer ikke uventet beveger seg under sidelasting.
 • Google anbefaler en CLS-score på mindre enn 0,1 for en god brukeropplevelse.
 • En dårlig CLS kan påvirke kundeopplevelsen negativt, og føre til lavere engasjement og konverteringer.
 • Høy CLS kan føre til at brukere forlater nettstedet av frustrasjon, noe som øker fluktfrekvensen.
 • Google vurderer visuell stabilitet, inkludert CLS, ved rangering av nettsteder, noe som gjør det avgjørende for SEO.

Den avgjørende rollen til Core Web Vitals i SEO

Googles søkealgoritme er en labyrint av kompleksitet, som stadig tilpasser seg og utvikler seg til det stadig skiftende digitale landskapet. Den nylige introduksjonen av Kjernewebviktale har understreket Googles forpliktelse til å prioritere besøkendes opplevelse som en betydelig rangeringsfaktor.

Denne utviklingen tilsier det nettsteder som leverer overlegne brukeropplevelsersom målt av Core Web Vitals, har en bedre sjanse til å oppnå høyere posisjoner i søkeresultatene.

Forskning har konsekvent vist at forbedrede Core Web Vitals kan føre til forbedret brukerengasjement og forretningsmålinger.

For eksempel er det mer sannsynlig at en side som lastes inn raskt og tilbyr en sømløs, interaktiv opplevelse vil beholde besøkende og konvertere dem til kunder. Sammenhengen mellom a positiv brukeropplevelse og forretningssuksess er ubestridelig.

Det er imidlertid viktig å huske at selv om Core Web Vitals er betydelige, utgjør de ikke hele SEO. Andre faktorer fortsetter å spille en viktig rolle for å oppnå høye søkemotorrangeringer.

Innhold av høy kvalitet som gir verdi til leseren og en robust tilbakekoblingsprofil som demonstrerer din nettstedets troverdighet og autoritet er fortsatt uunnværlige komponenter i en vellykket SEO-strategi.

I hovedsak, mens Core Web Vitals er en kritisk del av SEO-puslespillet, må de kompletteres med andre beste fremgangsmåter for SEO for å oppnå det endelige målet om høy søkemotorrangering.

Vurdere kjernevev på nett: Verktøy og teknikker

Å forstå konseptet med Core Web Vitals og deres innflytelse på SEO er bare halve kampen. Det neste avgjørende skrittet er å finne ut hvordan man kan måle disse beregningene effektivt.

Heldigvis har Google utstyrt oss med flere verktøy for å utføre denne oppgaven, inkludert Google Search Console, Lighthouse og PageSpeed ​​Insights.

A. Google Search Console: Data fra virkelige verden til fingerspissene

Google Search Console tilbyr en Core Web Vitals-rapport som gir innsikt i hvordan sidene dine presterer basert på faktiske brukerinteraksjonsdata. Disse virkelige dataene er uvurderlige ettersom de gjenspeiler kundeopplevelsen til det faktiske publikummet ditt.

Rapporten presenterer dataene på en brukervennlig måte, og deler dem opp etter typen enhet som brukes for å få tilgang til URL-en (mobil eller desktop).

Dessuten er det kategoriserer dataene etter URL-status, som indikerer om ytelsen er dårlig, trenger forbedring eller er god. Denne kategoriseringen lar deg prioritere optimaliseringsinnsatsen din effektivt.

B. Lighthouse og PageSpeed ​​Insights: Dine laboratorieassistenter

Mens Google Search Console leverer feltdata, supplerer Lighthouse og PageSpeed ​​Insights dette med laboratoriedata. Disse verktøyene simulere brukerinteraksjoner under kontrollerte forhold og kan bidra til å identifisere potensielle problemer som kanskje ikke er tydelige i feltdataene.

De tilbyr detaljerte rapporter og anbefalinger for forbedring, noe som gjør dem til uvurderlige ressurser i din søken etter å optimalisere Core Web Vitals.

Oppsummert involverer måling av Core Web Vitals en kombinasjon av virkelige data fra Google Search Console og laboratoriedata fra Lighthouse og PageSpeed ​​Insights. Sammen gir disse verktøyene en omfattende oversikt over ytelsen til nettstedet ditt og gir praktisk innsikt for å forbedre Core Web Vitals-poengsummene dine.

web-vitals reagerer

Forbedre Core Web Vitals for overlegen SEO og brukeropplevelse

Å heve kjernewebviktalene handler ikke bare om å forsterke SEO-innsatsen din; det handler grunnleggende om å levere en eksepsjonell brukeropplevelse. En overlegen besøksopplevelse kan katalysere høyere engasjement, generere flere konverteringer og til slutt øke inntektene.

La oss fordype oss i noen strategier for å optimalisere hver Core Web Vital-beregning.

1. Optimalisering av den største innholdsrike malingen (LCP)

LCP måler lasteytelsen til nettsiden din. For å forbedre LCP, vurder følgende strategier:

 • Serverresponstider: Langsomme serverresponstider kan føre til forsinkelser i sidegjengivelsen. Optimaliser serverens responstid for raskere sideinnlasting.
 • Content Delivery Network (CDN): Bruk et CDN for å akselerere nettstedet ditt. Den lagrer kopier av nettstedet ditt i forskjellige datasentre på tvers av forskjellige steder, slik at brukere kan få tilgang til nettstedet ditt fra nærmeste sted og redusere lastetidene.
 • Optimaliser bilder og andre store elementer: Store elementer som bilder kan redusere lastetiden for siden din betydelig. Optimaliser disse elementene ved å komprimere dem, bruke moderne formater som WebP, og implementere lat lasting.
 • Forhåndslast nøkkelressurser: Forhåndsinnlasting av nøkkelressurser kan sikre at viktige eiendeler lastes så tidlig som mulig, og dermed forbedre LCP. Dette kan være spesielt nyttig for ressurser som oppdages sent i sideinnlastingsprosessen, for eksempel fonter eller kritiske skript.
 • Implementer effektiv ressursinnlasting: Effektive ressurslastingsstrategier som lat lasting kan forbedre LCP betydelig. Ved å bare laste inn eiendeler når de trengs, kan du redusere den første innlastingstiden for siden din.

2. Reduserer første inngangsforsinkelse (FID)

FID måler interaktiviteten til nettsiden din. For å minimere FID, vurder følgende strategier.

 • Minimer Heavy JavaScript: Tung JavaScript kan blokkere hovedtråden, noe som fører til forsinket interaktivitet. Minimer eller utsett ikke-kritisk JavaScript for å sikre at siden din forblir interaktiv.
 • Bruk nettleserbufring: Bufring av nettleser kan bidra til å øke hastigheten på nettstedet ditt for tilbakevendende besøkende. Ved å lagre en bufret versjon av nettstedet ditt kan du redusere mengden data som må lastes, og dermed forbedre FID.
 • Bryt opp lange oppgaver: Lange oppgaver kan blokkere hovedtråden i lengre perioder, noe som fører til dårlig interaktivitet. Del opp lange oppgaver i mindre, asynkrone oppgaver for å holde siden responsiv.
 • Optimaliser CSS: Overdreven eller ineffektiv CSS kan blokkere gjengivelse og forsinke interaktivitet. Minimer og optimaliser CSS, fjern eventuell ubrukt CSS, og vurder å legge inn kritisk CSS for å forbedre FID.
 • Prioriter ressursinnlasting: Dette kan innebære forhåndsinnlasting av nøkkelskript, lasting av skript asynkront eller bruk av requestIdleCallback-funksjonen for å planlegge ikke-essensielt arbeid når det er ledig tid på slutten av en ramme.

3. Minimere kumulativt oppsettskift (CLS)

CLS måler visuell stabilitet av nettsiden din. For å redusere CLS, vurder følgende strategier.

 • Inkluder størrelsesattributter på bilder og videoelementer: Ved å inkludere bredde- og høydeattributter på bildene og videoene dine, kan du forhindre layoutskifter når disse elementene lastes inn.
 • Reserver plass med CSS Aspect Ratio Boxes: Denne teknikken innebærer å bruke CSS for å reservere plass til et element før det laster, og forhindrer layoutskift.
 • Unngå å sette inn innhold over eksisterende innhold: Å sette inn innhold over eksisterende innhold kan føre til at alt annet på siden forskyves nedover, noe som fører til høy CLS. Unngå dette med mindre det er som svar på en brukerinteraksjon.
 • Bruk stabile elementer for annonser: Ustabile annonseelementer kan føre til endringer i layout. Vurder å bruke en statisk størrelse for annonseelementer, eller reserver størst mulig størrelse for annonsefeltet for å forhindre endringer i layout.
 • Forhindre layoutskift fra animasjoner: Vær forsiktig med animasjoner som kan resultere i layoutendringer. Unngå å bruke animasjoner som får elementer til å bevege seg, eller sørg for at de implementeres på en måte som ikke forstyrrer den generelle layouten.

10 fordeler med et godt optimalisert nettsted

Et svært optimalisert nettsted går utover å være en bedriftsplattform; det blir en effektivt verktøy som stimulerer vekst, forbedrer merkevaren din og dyrker varige kundeforhold.

Her er en liste over virkningene og fordelene ved et godt optimalisert nettsted.

 1. Forbedret brukeropplevelse: Et effektivt optimalisert nettsted gir en feilfri og hyggelig brukeropplevelse, noe som fører til forbedret engasjement og forbedrede konverteringsfrekvenser.
 2. Forbedret søkemotorrangering: Ved å implementere SEO-strategier kan en optimalisert nettside oppnå forhøyede posisjoner i søkemotorresultatene, noe som resulterer i økt synlighet og økt organisk nettstedbesøkende.
 3. Økt tillit og troverdighet: Et raskt, beskyttet og brukervennlig nettsted etablerer tillit og fremmer tillit til publikum.
 4. Konkurransefortrinn: Å forbedre nettstedet ditt gir deg en fordel sammenlignet med motstandere som har forsømt sine SEO-kampanjer.
 5. Forbedrede konverteringsfrekvenser: Et godt optimalisert nettsted har potensial til å konvertere flere besøkende til kunder, og øke konverteringsfrekvensen.
 6. Forbedret mobilopplevelse: Etter hvert som bruken av mobilenheter øker, henvender et godt optimert og mobilvennlig nettsted til dette voksende publikummet.
 7. Kostnadseffektiv markedsføring: SEO gir en kostnadseffektiv markedsføringsløsning med høy avkastning på investeringen sammenlignet med andre annonseringsmetoder.
 8. Økt lokal synlighet: Implementering av lokale SEO-strategier hjelper bedriften din med å skille seg ut i lokale søkeresultater, og genererer mer trafikk fra kunder i nærheten.
 9. Verdifull målgruppeinnsikt: SEO-verktøy og analyser gir verdifull innsikt i publikummet ditt, slik at du kan forstå deres atferd og preferanser.
 10. Langsiktig suksess: I motsetning til betalt annonsering, gir SEO langsiktige fordeler. Med konsekvent innsats kan siderangeringen og trafikken din vokse over tid.

10 ekstra strategier for å øke SEO-innsatsen din

Selv om Core Web Vitals og nettstedoptimalisering er grunnleggende for SEO-strategien din, er det et utall andre taktikker du kan bruke for å videreføre forbedre SEO-ytelsen din.

Her er andre tilnærminger og anbefalinger du kan bruke eller implementere.

 • Lag eksepsjonelt innhold: I SEO-verdenen regjerer innholdet. Det er viktig å produsere verdifullt innhold av høy kvalitet som knytter seg til publikummet ditt. Engasjerende og informativt innhold tiltrekker seg ikke bare tilbakevendende besøkende, men etablerer også nettsidene dine som et pålitelig informasjonssenter for søkemotorer.
 • Utnytt relevante søkeord: Gjennomfør omfattende søkeordundersøkelser for å forstå hva målgruppen din søker etter på nettet. Bruk denne innsikten til å integrere disse søkeordene strategisk i innholdet ditt. Denne praksisen hjelper søkemotorer med å forstå konteksten til innholdet ditt og kan forbedre synligheten din i relevante søkeresultater.
 • Optimaliser metakodene dine: Metakoder, inkludert tittelkoder og metabeskrivelser, spiller en betydelig rolle i å påvirke klikkfrekvenser fra søkemotorresultater. Sørg for at de er overbevisende, beskriver innholdet de representerer nøyaktig, og inkluderer målsøkeordene dine. Dette kan forbedre innholdets appell til både brukere og søkemotorer.
 • Bygg tilbakekoblinger av høy kvalitet: Tilbakekoblinger, spesielt fra anerkjente og autoritative sider, kan øke nettstedets troverdighet betydelig i søkemotorenes øyne. Dette kan føre til forbedrede søkemotorrangeringer. Husk at det handler om kvaliteten på lenker, ikke bare kvantitet.
 • Forbedre nettstednavigering: Et godt organisert nettsted med brukervennlig navigasjon forbedrer den generelle brukeropplevelsen. Det forenkler prosessen med å finne informasjon for besøkende og hjelper søkemotorer med å gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt, noe som fører til potensielle SEO-fordeler.
 • Utnytt sosiale medier: Selv om det ikke er en direkte rangeringsfaktor, kan sosiale medier tjene som en kraftig forsterker for innholdet ditt. Ved å markedsføre innholdet ditt på sosiale medier kan du øke dets synlighet, drive mer trafikk til nettstedet ditt og indirekte øke SEO-innsatsen din.
 • Optimaliser for talesøk: Med den økende populariteten til stemmeassistenter har optimalisering for talesøk blitt stadig viktigere. Ved å inkludere naturlig språk og spørsmålsbaserte søkeord i innholdet ditt, kan du imøtekomme stemmesøkebrukere og potensielt nå et bredere publikum.
 • Implementer skjemamarkering: Skjemamarkering kan hjelpe søkemotorer til å bedre forstå konteksten og strukturen til innholdet ditt, noe som potensielt kan føre til rikere søkeresultater og økte klikkfrekvenser. Dette kan forbedre din synlighet i søkemotorresultater og forbedre brukerengasjementet.
 • Overvåk konkurrentene dine: Å følge nøye med på dine konkurrenters SEO-strategier kan gi verdifull innsikt. Du kan finne nye strategier å implementere, søkeord å målrette mot eller nisjer å utforske. Konkurranseanalyse er en nøkkelkomponent i en vellykket SEO-strategi.
 • Gjennomfør regelmessige SEO-revisjoner: Regelmessige SEO-revisjoner kan hjelpe deg med å identifisere forbedringsområder, fikse eventuelle problemer og sikre at SEO-strategien din stemmer overens med de nyeste beste praksisene. Denne proaktive tilnærmingen kan holde SEO-innsatsen på rett spor og hjelpe deg med å tilpasse deg de stadig skiftende søkemotoralgoritmene.

Brukererfaring

Siste tanker | Styrk dine kjerne SEO-strategier

Introduksjonen av Core Web Vitals fra Google har understreket den økende betydningen av brukeropplevelse i SEO. Disse beregningene – Største innholdsrik maling (LCP), First Input Delay (FID) og Cumulative Layout Shift (CLS) – gi en konkret måte å måle og forbedre brukeropplevelsen på siden din.

Ved å optimalisere disse beregningene øker du ikke bare sjansene dine for å rangere høyere i søkemotorresultater, men gir også en mer fornøyelig og engasjerende opplevelse for de besøkende.

Husk imidlertid at selv om Core Web Vitals er avgjørende, er de bare en del av SEO-puslespillet. En omfattende SEO-strategi bør også inkludere innhold av høy kvalitet, relevante søkeord, tilbakekoblinger og vanlige SEO-revisjoner, blant andre elementer.

Av kombinere disse strategienekan du lage et godt optimalisert nettsted som tilfredsstiller både brukerne og søkemotorene dine, noe som fører til langsiktig suksess i det digitale landskapet.

ofte stilte spørsmål

Hva er Core Web Vitals?

Core Web Vitals er et sett med beregninger introdusert av Google for å måle brukeropplevelsen på en nettside. De inkluderer Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) og Cumulative Layout Shift (CLS).

Hvordan påvirker Core Web Vitals SEO?

Core Web Vitals brukes av Google som en rangeringsfaktor, noe som betyr at nettsider med bedre Core Web Vitals kan rangeres høyere i søkemotorresultatene.

Hvordan kan jeg måle siden mins Core Web Vitals?

Du kan måle nettstedets Core Web Vitals ved å bruke verktøy som Google Search Console, PageSpeed ​​Insights og Lighthouse.

Hva er en god poengsum for Core Web Vitals?

For en god brukeropplevelse anbefaler Google en LCP på under 2,5 sekunder, en FID på mindre enn 100 millisekunder og en CLS-score på mindre enn 0,1.

Hvordan kan jeg forbedre nettstedets Core Web Vitals?

Å forbedre Core Web Vitals innebærer å optimalisere sideinnlastingsytelsen, interaktivitet og visuell stabilitet. Dette kan inkludere strategier som å optimalisere bilder, redusere JavaScript-utførelse og sikre layoutstabilitet.

Er Core Web Vitals de eneste faktorene som påvirker SEO?

Nei, selv om Core Web Vitals er viktige, påvirker andre faktorer som innhold av høy kvalitet, relevante søkeord og en sterk tilbakekoblingsprofil også SEO betydelig.

Påvirker Core Web Vitals rangeringer på mobil og datamaskin likt?

Ja, Core Web Vitals brukes som en rangeringsfaktor for søkeresultater for både mobil og skrivebord.

Vil forbedring av mine Core Web Vitals garantere høyere rangeringer?

Selv om det kan hjelpe å forbedre Core Web Vitals, garanterer det ikke høyere rangering ettersom SEO involverer mange andre faktorer. Det er imidlertid et skritt i riktig retning mot å forbedre brukeropplevelsen og potensielt øke SEO-en din.