Kraften til lokale SEO-tilbakekoblinger: Øk synlighet for netthandel i fellesskapet ditt

Som eier av e-handelsbedrift vet du viktigheten av å nå målgruppen din og lede trafikk til nettstedet ditt.

Men i det stadig utviklende landskapet innen digital markedsføring, skiller én strategi seg ut som en spillskifter for å øke synligheten i samfunnet ditt: lokale SEO-tilbakekoblinger.

Lokale SEO tilbakekoblinger i et nøtteskall

Lokale SEO-tilbakekoblinger er ryggraden i din online tilstedeværelse i samfunnet ditt. I motsetning til tradisjonelle tilbakekoblinger, som kan komme fra alle kilder uavhengig av plassering, er disse typene tilbakekoblinger hyperfokusert på ditt geografiske område.

Disse tilbakekoblingene signal til søkemotorer at nettstedet ditt er relevant for lokale søksom hjelper deg med å rangere høyere i lokale søkeresultater.

Tenk på slike tilbakekoblinger som digitale anbefalinger fra fellesskapet ditt. Når lokale bedrifter, organisasjoner og nettsteder kobler tilbake til e-handelssiden din, garanterer de for din troverdighet og autoritet i samfunnet.

Dette øker søkemotorrangeringene dine og også bygger tillit og troverdighet med ditt lokale publikum.

Fordeler med lokale SEO tilbakekoblinger for e-handel

A. Forbedret lokale søkerangeringer

Ved å skaffe lokale tilbakekoblinger signaliserer du til søkemotorer at nettstedet ditt er relevant for lokale søk, noe som kan resultere i høyere rangeringer i lokale søkeresultater.

Dette økt synlighet kan kjøre mer organisk trafikk til nettstedet ditt fra brukere i fellesskapet ditt som aktivt søker etter produkter eller tjenester som ditt.

B. Økt nettstedtrafikk fra lokale kunder

Lokale tilbakekoblinger hjelper deg med å tiltrekke deg svært målrettet trafikk fra ditt lokale område. Når lokale nettsteder, kataloger og sider på sosiale medier lenker tilbake til nettstedet ditt, leder de lokale kunder rett til din virtuelle dørstokk.

Denne målrettede trafikken er mer sannsynlighet for å konvertere til salgettersom disse brukerne aktivt oppsøker virksomheter som din i fellesskapet deres.

C. Forbedret merkevaresynlighet i fellesskapet

Ved å bygge relasjoner med lokale bedrifter, organisasjoner og påvirkere, øker du merkevarens synlighet i samfunnet ditt.

Når andre lokale enheter støtter virksomheten din gjennom tilbakekoblinger, introduserer de merkevaren din for publikum, utvide rekkevidden din og tiltrekke seg nye kunder.

D. Høyere konverteringsfrekvenser på grunn av målrettet trafikk

Disse tilbakekoblingene leder svært målrettet trafikk til nettstedet ditt, noe som resulterer i høyere konverteringsfrekvens.

Fordi disse besøkende allerede er interessert i bedrifter som din og aktivt søker etter produkter eller tjenester i ditt område, er de mer sannsynlig å foreta et kjøp eller utføre en annen ønsket handling på nettstedet ditt.

Strategier for å skaffe lokale SEO tilbakekoblinger

Nå som du forstår viktigheten av lokale tilbakekoblinger, la oss utforske noen effektive strategier for å skaffe dem.

1. Utnytte lokale partnerskap og samarbeid

Står du overfor utfordringer med å nå ditt lokale publikum og skille deg ut fra konkurrentene i samfunnet ditt? Å utnytte lokale partnerskap og samarbeid kan være nøkkelen til å overvinne disse hindringene.

Ved å samarbeide med nærliggende bedrifter, organisasjoner og påvirkere kan du forsterke rekkevidden og synligheten i målmarkedet.

Det handler om å bygge gjensidig fordelaktige relasjoner med andre enheter i samfunnet ditt for å utvide merkevarens tilstedeværelse og tiltrekke flere lokale kunder.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Identifiser potensielle partnere: Undersøk lokale butikker, organisasjoner og påvirkere som samsvarer med merkeverdiene og målgruppen din.
 • Nå ut og opprett forbindelser: Ta kontakt med potensielle partnere gjennom personlig tilpassede e-poster, meldinger på sosiale medier eller nettverksarrangementer.
 • Foreslå samarbeidsmuligheter: Presenter kreative ideer for felles markedsføringskampanjer, arrangementer eller kampanjer som gir verdi for begge parter og som gir gjenklang med ditt lokale publikum.
 • Forhandle vilkår og avtaler: Diskuter vilkår, forventninger og logistikk med partnerne dine for å sikre et gjensidig fordelaktig samarbeid.
 • Spor og mål resultater: Overvåk ytelsen til samarbeidet ditt, spor nettstedtrafikk og konverteringer som følge av partnerhenvisninger, og juster strategiene dine etter behov for optimale resultater.

Ved å fremme meningsfulle relasjoner og jobbe sammen med andre enheter i ditt område, kan du låse opp nye muligheter for vekst og suksess i virksomheten din.

2. Delta i fellesskapsarrangementer og sponsing

Dette kan hjelpe deg med å komme i kontakt med ditt lokale publikum og skille e-handelsbedriften din fra konkurrenter.

Ved å delta aktivt i lokale arrangementer og støtte samfunnssaker, kan du etablere merkevaren din som et verdifullt medlem av fellesskapet mens også tjene verdifulle tilbakekoblinger som øker din online synlighet.

Men husk at det handler om mer enn bare å møte opp – det handler om å aktivt bidra til samfunnet ditt og bygge relasjoner med lokale organisasjoner og arrangementsarrangører.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Forskning på lokale arrangementer: Identifiser relevante fellesskapsarrangementer, festivaler og veldedige initiativer som stemmer overens med merkevareverdiene og målgruppen din.
 • Bli sponsor: Utforsk muligheter til å sponse arrangementer eller organisasjoner som har resonans med merkevaren din, enten det er gjennom pengebidrag, donasjoner i naturalier eller frivillig støtte.
 • Delta og engasjere: Møt opp på lokale arrangementer og engasjer aktivt med deltakere, arrangører og andre sponsorer for å bygge forbindelser og vise merkevarens forpliktelse til samfunnet.
 • Lag merkeinnhold: Utvikle merkeinnhold eller materiell for å distribuere på arrangementer, for eksempel flyers, brosjyrer eller reklameartikler, for å øke merkevarens synlighet og etterlate et varig inntrykk.
 • Følg opp og hold deg involvert: Etter arrangementet, følg opp med arrangører og deltakere, del høydepunkter på sosiale medier, og fortsett å støtte pågående samfunnsinitiativer for å opprettholde synlighet og goodwill.

Ved å engasjere deg aktivt i lokale arrangementer og støtte meningsfulle formål, kan du styrke merkevarens forbindelse med målgruppen din og skille deg ut i samfunnet ditt.

3. Lage lokalisert innhold

Hvis du sliter med å engasjere ditt lokale publikum og tiltrekke meningsfull trafikk til e-handelssiden din, kan dette være løsningen du har lett etter.

Ved å skreddersy innholdet ditt for å ta opp lokale emner, arrangementer og interesser, kan du etablere en dypere forbindelse med samfunnet ditt og tiltrekke verdifulle lokale tilbakekoblinger som øker din online synlighet.

Det handler om å forstå de unike behovene og interessene til ditt lokale publikum og lage innhold som taler direkte til dem, samtidig som det inneholder relevante søkeord og fraser for å forbedre søkemotorrangeringene dine.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Undersøk lokale søkeord: Gjennomfør søkeordundersøkelser for å identifisere lokale søkeord og fraser som er relevante for virksomheten din og målgruppen din.
 • Fremhev lokale historier og arrangementer: Vis frem lokale historier, hendelser og nyheter i innholdet ditt for å demonstrere din tilknytning til fellesskapet og tiltrekke tilbakekoblinger fra lokale kilder.
 • Optimaliser for lokal SEO: Optimaliser innholdet ditt for lokale søk ved å inkludere stedsspesifikke søkeord, metakoder og beskrivelser for å forbedre synligheten din i lokale søkeresultater.
 • Samarbeid med lokale påvirkere: Samarbeid med lokale influencere, bloggere eller innholdsskapere for å samskape innhold som resonerer med ditt lokale publikum og tiltrekker tilbakekoblinger fra følgerne deres.
 • Oppmuntre brukergenerert innhold: Oppmuntre kundene dine til å dele sine erfaringer og historier knyttet til produktene eller tjenestene dine, og ha brukergenerert innhold på nettstedet ditt og sosiale mediekanaler for å bygge samfunnsengasjement og tiltrekke tilbakekoblinger.

Ved å lage innhold som taler direkte til fellesskapets interesser og behov, kan du styrke merkevarens forbindelse med målgruppen din og skille deg ut i ditt lokale marked.

4. Optimalisering av Google Min bedrift-oppføring

Sliter du med å skille deg ut i lokale søkeresultater og tiltrekke kunder til e-handelsbedriften din? Optimalisering av Google My Business-oppføringen (GMB) kan være løsningen du har lett etter.

Ved å sikre at GMB-innlegget ditt er fullt optimalisert, kan du forbedre synligheten i lokale søkeresultater og tiltrekke flere lokale kunder til nettstedet ditt.

Det handler om å gi nøyaktig og oppdatert informasjon om virksomheten din gjør det enklere for potensielle kunder å finne og engasjere seg med bedriften din på nettet.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Fullfør profilen din: Fyll ut alle delene av GMB-profilen din, inkludert bedriftens navn, adresse, telefonnummer, nettadresse, åpningstider og bedriftskategori.
 • Legg til bilder av høy kvalitet: Last opp bilder av høy kvalitet av butikkfronten, produktene og teamet ditt for å vise frem bedriften din og tiltrekke mer oppmerksomhet fra potensielle kunder.
 • Oppmuntre anmeldelser: Oppmuntre fornøyde kunder til å legge igjen positive anmeldelser på GMB-innlegget ditt for å bygge tillit og troverdighet hos potensielle kunder og forbedre din lokale søkerangering.
 • Svar på anmeldelser: Overvåk og svar på kundeanmeldelser umiddelbart, enten de er positive eller negative, for å vise at du setter pris på tilbakemeldinger fra kunder og er forpliktet til å yte utmerket service.
 • Bruk innlegg og oppdateringer: Dra nytte av GMBs Innlegg-funksjon for å dele nyheter, kampanjer og arrangementer med publikum, og holde oppføringen frisk og engasjerende.

Ved å gi nøyaktig informasjon, overbevisende bilder og positive anmeldelser, kan du forbedre din tilstedeværelse i lokale søkeresultater og skille deg ut fra konkurrenter i ditt område.

5. Engasjere seg med lokale kataloger og vurderingssider

Engasjere seg med lokale kataloger og anmeldelsessider kan bidra til å få synlighet og troverdighet i ditt lokale marked.

Ved å legge ut virksomheten din på disse plattformene og aktivt oppmuntre positive anmeldelser fra fornøyde kunder, kan du tiltrekke flere lokale kunder til e-handelsnettstedet ditt.

Det handler om å utnytte disse plattformene til vis frem virksomheten din til lokale forbrukeremens du aktivt administrerer omdømmet ditt på nettet gjennom positive anmeldelser og vurderinger.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Identifiser relevante kataloger: Undersøk og identifiser lokale kataloger og anmeld nettsteder som er relevante for din bransje og målgruppe.
 • Gjør krav på oppføringene dine: Gjør krav på og bekreft bedriftspostene dine på disse plattformene for å sikre at informasjonen din er nøyaktig og oppdatert.
 • Optimaliser profilene dine: Fullfør profilene dine med detaljert informasjon om virksomheten din, inkludert adresse, telefonnummer, nettadresse og åpningstider.
 • Oppmuntre positive anmeldelser: Oppmuntre fornøyde kunder aktivt til å legge igjen positive anmeldelser og vurderinger på disse plattformene, enten gjennom e-postoppfølging eller skilting i butikk.
 • Svar på anmeldelser: Overvåk og svar på kundeanmeldelser umiddelbart, takke kunder for positive tilbakemeldinger og ta opp eventuelle bekymringer eller problemer reist i negative anmeldelser.

Ved å aktivt administrere din tilstedeværelse på nettet og oppmuntre til positive anmeldelser, kan du forbedre omdømmet ditt i lokalsamfunnet og skille deg ut fra konkurrentene i ditt område.

6. Gjesteinnlegg på lokale blogger og publikasjoner

Hvis du sliter med å etablere merkevaren din som en pålitelig autoritet i lokalsamfunnet ditt og tiltrekke deg verdifulle tilbakekoblinger til e-handelsnettstedet ditt, kan gjesteinnlegg på lokale blogger og publikasjoner hjelpe deg.

Ved å dele ekspertisen og innsikten din med lokalt publikum, kan du tjene verdifulle tilbakekoblinger til nettstedet ditt og etablere deg selv som en troverdig og autoritativ stemme innen ditt felt innenfor fellesskapet.

Det handler om å nå ut til relevante lokale publikasjoner og tilby å bidra med innhold av høy kvalitet som gir verdi til publikum, samtidig som de på subtilt vis promoterer merkevaren og ekspertisen din.

Her er noen praktiske tips for å komme i gang.

 • Forskning lokale publikasjoner: Identifiser lokale blogger, aviser og nettpublikasjoner som henvender seg til målgruppen din og er åpne for gjestebidrag.
 • Håndverksoverbevisende presentasjoner: Utvikle personlige pitches som fremhever ekspertisen din, gi en kort oversikt over det foreslåtte emnet ditt, og forklar hvordan det vil være til nytte for publikum.
 • Fokus på lokale emner: Skreddersy gjesteinnleggene dine for å ta opp lokale emner, arrangementer eller problemstillinger som er relevante for publikasjonens publikum og målmarkedet.
 • Oppgi verdi: Sørg for at gjesteinnleggene dine gir verdifull innsikt, praktiske tips eller engasjerende historiefortelling som gir gjenklang med publikasjonens publikum og etablerer deg som en troverdig autoritet.
 • Markedsfør innholdet ditt: Når gjesteinnlegget ditt er publisert, promoter det på ditt eget nettsted og sosiale mediekanaler for å drive trafikk og engasjement, og ytterligere etablere din tilstedeværelse i lokalsamfunnet.

Ved å dele ekspertisen og innsikten din med lokale målgrupper, kan du tjene verdifulle tilbakekoblinger til nettstedet ditt, tiltrekke deg målrettet trafikk og styrke merkevarens omdømme i samfunnet.

Verktøy og ressurser du kan utnytte

 • SEMRush: Analyser tilbakekoblingsprofilen din og spor rangeringene dine i lokale søkeresultater.
 • Moz Local: Administrer innleggene dine på nettet og overvåk den lokale søkeytelsen.
 • Ahrefs: Identifiser muligheter for lokale tilbakekoblinger og spor konkurrentenes tilbakekoblingsstrategier.
 • Google Search Console: Overvåk nettstedets ytelse i Googles søkeresultater og identifiser muligheter for forbedringer.
 • BrightLocal: Spor dine lokale søkerangeringer, kontroller dine online oppføringer og overvåk kundeanmeldelser.
 • Citation Builder Pro: Automatiser prosessen med å bygge og administrere dine nettbaserte forretningshenvisninger på tvers av flere kataloger.
 • Linkody: Overvåk tilbakekoblingsprofilen din, spor koblingsbyggingen din, og identifiser potensielle koblingsbyggingsmuligheter.
 • Lokal SEO-sjekkliste: Følg en omfattende sjekkliste for å sikre at nettstedet ditt og innlegg på nett er optimalisert for lokalt søk.
 • Whitespark: Gjennomfør lokale søkerevisjoner, spor lokale rangeringer og identifiser siteringsmuligheter for virksomheten din.
 • Google Analytics: Analyser nettstedtrafikk, brukeratferd og konverteringsdata for å måle effekten av SEO-innsatsen din.

Siste tanker | Lås opp e-handelspotensialet ditt med lokale SEO tilbakekoblinger

Lokale SEO-tilbakekoblinger er en avgjørende komponent i enhver e-handelsstrategi, og tilbyr en direkte vei til økt synlighet og troverdighet i samfunnet ditt.

Ved å aktivt forfølge tilbakekoblinger fra lokale bedrifter, organisasjoner og påvirkere, kan du heve søkemotorrangeringene dine, tiltrekke deg målrettet trafikk og styrke merkevarens omdømme.

Klar til å ta e-handelsbedriften din til neste nivå? Nå ut til SEO-eksperter i dag og samarbeid om en strategi for å utnytte kraften til lokale SEO-tilbakekoblinger.

La oss forsterke din tilstedeværelse på nettet og dominere det lokale markedet sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen