Rollen til strukturerte data i søkemotoroptimalisering (SEO)

Strukturerte data har blitt et viktig element i SEO. Men hva er strukturert data og hvorfor betyr det noe for SEO?

I denne guiden skal vi fordype oss i viktigheten av strukturert data i SEO og hvordan det kan forbedre nettstedets synlighet i søkeresultatene.

Forstå strukturerte data

Strukturerte data hjelper søkemotorer forstå og organisere informasjon enkelt på nettstedet ditt. Den gir kontekst til innholdet ditt, slik at søkeplattformer kan gjennomsøke og indeksere sidene dine mer effektivt.

Når søkesider forstår innholdet ditt bedre, er de mer tilbøyelige til å vise sidene dine i relevante søkeresultater.

For å implementere systematiserte data kan du bruke markup-språk som JSON-LD, RDFa og Microdata. Disse språkene tilbyr en standardisert måte å inkludere metadata på nettsidene dine, og hjelper søkeplattformer med å forstå innholdet på nettstedet ditt.

Viktigheten av strukturerte data i SEO

Strukturerte data er avgjørende for å forbedre nettstedets søkerangering. Den tilbyr et standardisert format for presentere informasjon og kategorisere sideinnhold.

Ved å bruke strukturerte data hjelper du søkenettsteder med å forstå innholdet ditt bedre, noe som resulterer i forbedret nettstedsynlighet, høyere klikkfrekvens og raskere indeksering.

A. Forbedre søkemotorforståelsen

Strukturerte data lar deg beskriv nettstedet ditt å søke plattformer ved å bruke et språk de kan forstå. Den bruker et vokabular som presenterer innhold på en måte som søkesider lett kan tolke. Dette hjelper søkemotorer med å forstå innholdet ditt og tilpasse det etter brukersøk.

Ved å bruke organiserte data kan du gi detaljert informasjon om innholdet ditt, inkludert type, forfatter, publiseringsdato og mer. Denne tilleggsinformasjonen hjelper søkeplattformer med å bedre forstå innholdet ditt og forbedre dets relevans for brukersøk.

B. Forbedring av nettstedets synlighet

Strukturerte data kan forbedre nettstedets synlighet på søkemotorresultatsider (SERP).

Ved å tilby omfattende informasjon om innholdet ditt ved hjelp av strukturerte data, hjelper du søkenettsteder å koble innholdet ditt med brukersøk mer effektivt. Dette øker sjansene for at innholdet ditt vises i relevante søkeresultater, og øker synligheten til nettstedet ditt.

I tillegg kan strukturerte data gjøre innholdet ditt mer fremtredende i søkeresultater ved å inkludere tilleggsdetaljer som vurderinger, anmeldelser og bilder.

C. Økende klikkfrekvens

Strukturerte data kan øke nettstedets klikkfrekvens (CTR) ved å tilby detaljert informasjon om innholdet ditt i søkeresultatene. Når innholdet ditt vises med tilleggsdetaljer som vurderinger eller anmeldelser, er brukere det mer tilbøyelig til å klikke seg videre til nettstedet ditt.

Systematiserte data forbedrer dessuten nettstedets CTR ved å presentere presis og relevant informasjon i søkeresultatene. Når brukere møter omfattende detaljer om innholdet ditt i søkeresultater, er de mer motiverte til å klikke seg videre til nettstedet ditt og vite nøyaktig hva de kan forvente.

D. Raskere indeksering

Strukturerte data spiller en avgjørende rolle i fremskynde indekseringsprosessen av sidene dine etter søkeplattformer. Ved å gi klar og omfattende informasjon om innholdet ditt, kan søkenettsteder raskt forstå og indeksere sidene dine. Dette rask indeksering kan forbedre synligheten av innholdet ditt i søkeresultatene betydelig.

Jo raskere sidene dine indekseres, desto raskere kan de vises i søkeresultatene, noe som gir deg et konkurransefortrinn. I den fartsfylte SEO-verdenen er tid avgjørende, og rask indeksering kan ha en betydelig innvirkning på SEO-strategien din.

Dessuten hjelper strukturerte data søkeplattformer med å forstå konteksten til innholdet ditt. Denne bedre forståelsen gjør det mulig for søkenettsteder å kategorisere innholdet ditt mer nøyaktig, noe som fører til mer relevante plasseringer i søkeresultatene.

Når innholdet ditt vises i de best passende søkeresultatene, øker det sjansene for å tiltrekke interesserte brukere, noe som resulterer i høyere engasjement og konverteringer.

E. Rike resultater

Strukturerte data er nøkkelen til å frigjøre potensialet for sidene dine til å kvalifisere for rike resultater i søkemotorresultatsider (SERP). Rike resultater er premium-oppføringer i søkeresultaterberiket med visuelle elementer og tilleggsinformasjon som tiltalende bilder, nyttige vurderinger og verdifulle anmeldelser.

Ved å bruke organiserte data kan du forbedre synligheten og attraktiviteten til sidene dine i søkeresultater, slik at de skiller seg ut i det overfylte digitale landskapet.

Å bruke strukturerte data for å oppnå rike resultater er som fremheve innholdet ditt i søkeresultatene. Det fanger mer brukeroppmerksomhet, og veileder deres fokus til oppføringen din blant standardresultatene. Denne økte appellen kan føre til forbedrede klikkfrekvenser og større engasjement med innholdet ditt.

Videre gir rike resultater brukere viktig informasjon på et øyeblikk, og hjelper dem med ta informerte beslutninger og øke sannsynligheten for å velge innhold fremfor andre.

I hovedsak har systematiserte data makt til forvandle søkeoppføringene dine fra vanlig til ekstraordinær, noe som gir deg en betydelig fordel i den konkurransepregede verdenen av SEO.

Typer av strukturerte data

Det finnes ulike typer strukturerte data du kan bruke på nettstedet ditt, for eksempel:

1. Skjemamarkering

Skjemamarkering er en type strukturerte data som gir tilleggsinformasjon om innholdet på nettstedet ditt.

Skjemamarkering bruker koder i HTML-kode for å hjelpe søkeplattformer med å forstå innholdets betydning. Den er allsidig og kan brukes til ulike formål, for eksempel å gi detaljer om produkter, oppskrifter og arrangementer.

Hvis du for eksempel har en nettbokhandel, kan du bruke skjemaoppmerking for å tilby søkesider spesifikk informasjon om bøkene dine, inkludert tittel, forfatter, utgivelsesdato og pris. Dette forbedrer bokens synlighet i relevante søkeresultater, og når potensielle kunder.

2. JSON-LD

JSON-LD er en brukervennlig format for organiserte data som beskriver nettstedets innhold. Det brukes ofte til å gi informasjon om produkter, anmeldelser og mer.

Hvis du for eksempel har en restaurant og viser kundeanmeldelser på nettstedet ditt, kan JSON-LD gi søkeplattformer viktige detaljer om anmeldelsene, for eksempel anmelderens navn, anmeldelsesdato og vurdering.

Dette hjelper anmeldelsene å vises i relevante søkeresultaterforbedrer synlighet for potensielle kunder.

3. Mikrodata

Mikrodata er en type strukturerte data representert av HTML-tagger, som gir tilleggsinformasjon om innholdet på nettstedet ditt. Det er enkelt å implementere og kan bidra til høyere søkeresultatrangeringer.

Hvis du for eksempel driver en matlagingsblogg og deler oppskrifter, kan mikrodata hjelpe deg med å gi søkesider spesifikke detaljer om oppskriftene dine, for eksempel ingrediensene, koketiden og serveringsstørrelsen.

Dette hjelper oppskriftene dine med å vises i relevante søkeresultater, og øker synligheten for potensielle lesere.

4. RDFa

RDFa er en annen type systematiserte data som bruker HTML-tagger for å gi tilleggsinformasjon om nettstedets innhold. Det er lett å implementere og kan bidra til høyere søkeresultatrangeringer.

Hvis du for eksempel driver et arrangementsplanleggingsselskap og viser detaljer om kommende arrangementer på nettstedet ditt, kan RDFa brukes til å gi søkeplattformer omfattende informasjon om arrangementets navn, dato, sted og billettpris.

Dette hjelper hendelsene dine å vises i relevante søkeresultater, og øker synligheten for potensielle kunder.

Implementering av strukturerte data

Når det gjelder å implementere strukturerte data for SEO, er det to primære tilnærminger: å bruke Googles Structured Data Markup Helper eller manuelt kode de strukturerte dataene på nettstedet ditt.

A. Googles oppmerkingshjelp for strukturerte data

Googles Structured Data Markup Helper er et gratis verktøy som forenkler prosessen med å legge til systematiserte data til nettstedet ditt. Slik fungerer det:

 1. Besøk Googles Markup Helper for Structured Data side.
 2. Velg type av strukturerte data du vil legge til, som artikler, produkter eller arrangementer.
 3. Lim inn URL på siden der du vil legge til strukturerte data.
 4. Identifiser og merk de forskjellige elementer på siden, som overskrift, forfatter og publiseringsdato.
 5. Generer den organiserte datakoden ved å klikke «Lag HTML
 6. Lim inn kode i den høyre delen av nettstedets HTML.

Googles Structured Data Markup Helper gir en enkel og brukervennlig metode for å legge til strukturerte data. Det kan imidlertid kreve noe teknisk ekspertise og kan være tidkrevende for større nettsteder med mange sider.

B. Manuell koding

Hvis du foretrekker det, kan du manuelt sette inn strukturerte data i nettstedets HTML. Dette er hvordan:

 1. Velg hvilken type systematiserte data du ønsker å inkludere, som f.eks brødsmuler, anmeldelser eller oppskrifter.
 2. Se etter passende skjemaoppmerking for den spesifikke typen strukturerte data på Schema.org.
 3. Sett inn skjemamarkeringen i den aktuelle delen av nettstedets HTML, for eksempel hode eller kropp.
 4. Bekreft funksjonaliteten til de strukturerte dataene ved å teste den ved å bruke Googles verktøy for testing av strukturerte data.

Manuell koding kan ta mer tid enn å bruke Googles Structured Data Markup Helper, men den gir deg større kontroll over de organiserte dataene og kan være mer effektiv for større nettsteder med flere sider.

Overvåking av strukturerte data

Overvåking av strukturerte data er like viktig som å implementere dem. For å sikre at dine strukturerte data er feilfri og oppdaterter det viktig å sjekke det regelmessig.

A. Google Search Console

Google Search Console er en gratis verktøy levert av Google som hjelper deg med å overvåke nettstedets ytelse i søkeresultater, inkludert strukturerte data.

Med Google Search Console kan du enkelt se etter feil og advarsler i strukturerte data og se hvordan Google bruker dem.

Slik overvåker du systematiserte data i Google Search Console:

 1. Logg på Google Search Console-kontoen din.
 2. Naviger til Forbedringer fanen i venstremenyen.
 3. Plukke ut Strukturerte data.
 4. Gjennomgå Status kolonne for eventuelle feil eller advarsler.

Hvis du kommer over feil eller advarsler, bruk informasjonen fra Google Search Console for å løse dem. Når problemene er løst, klikker du Valider Fix for å varsle Google om endringene.

B. Verktøy for testing av strukturerte data

The Structured Data Testing Tool, et annet gratisverktøy levert av Google, lar deg teste de strukturerte dataene dine for feil og advarsler, og forhåndsvise hvordan det vil se ut i søkeresultatene.

For å teste de systematiserte dataene dine ved å bruke testverktøyet for strukturerte data:

 1. Gå til nettstedet for Structured Data Testing Tool.
 2. Skriv inn nettadressen til siden du vil teste.
 3. Klikk på Kjør test knapp.

Verktøyet vil undersøke dine strukturerte data og gi detaljer om eventuelle feil eller advarsler. Hvis det er noen problemer, kan du bruke verktøyets innsikt for å løse dem.

Utfordringer og løsninger i strukturert dataimplementering

Strukturert dataimplementering kan føles som å navigere i en labyrint. Selv om det tilbyr ubestridelige SEO-fordeler, kommer det også med sine egne utfordringer.

I denne delen skal vi utforske vanlige hindringer i strukturerte data implementering og gi praktiske løsninger for å overvinne dem.

La oss avmystifisere disse utfordringene og gjøre dem om til et springbrett for din SEO-suksess.

Kodefeil

Det kan være vanskelig å implementere strukturerte data på nettstedet ditt, og feil er vanlige. Feil i koding kan føre til feil eller ufullstendig dataoppmerking, noe som kan påvirke SEO-innsatsen negativt.

Noen vanlige kodefeil inkluderer:

 • Manglende eller feil syntaks: Dette kan føre til at søkeplattformer mistolker dataoppmerkingen din.
 • Duplikatmerking: Bruk av duplikatmarkering kan forvirre søkeplattformer, noe som gjør det vanskelig å identifisere de mest relevante dataene.
 • Ufullstendig markering: Ufullstendig oppmerking kan føre til at søkenettsteder overser viktig informasjon om nettstedet ditt.

For å forhindre kodefeil er det avgjørende å bruke et strukturert datatestingsverktøy for å gjennomgå merkingen før publisering. Dette verktøyet vil hjelpe deg identifisere eventuelle feil og løse dem proaktivt.

Unøyaktig dataoppmerking

En annen utfordring med å implementere strukturerte data er å sikre at dataoppmerkingen din er nøyaktig. Unøyaktig dataoppmerking kan føre til at søkemotorer vises feil eller irrelevant informasjon i søkeresultatene.

Noen vanlige årsaker til unøyaktig dataoppmerking inkluderer:

 • Feil skjematype: Å velge feil skjematype kan hindre søkeplattformer i å forstå og vise innholdet ditt nøyaktig.
 • Utdatert skjema: Å holde skjemaet oppdatert er avgjørende ettersom søkenettsteder utvikler seg og deres tolkning av skjemaendringer.
 • Inkonsekvente data: Å ha inkonsekvente data på forskjellige sider på nettstedet ditt kan gjøre det utfordrende for søkenettsteder å forstå og presentere innholdet ditt nøyaktig.

For å sikre nøyaktig dataoppmerking, gå nøye gjennom skjemaet og opprettholde konsistens på tvers av relevante sider på nettstedet ditt. Du bør også regelmessig sjekke søkeresultatene dine for å sikre at dataene dine vises riktig.

Vanskeligheter med å følge med på søkemotoroppdateringer

Søkeplattformer er i stadig utvikling, og det samme gjør deres algoritmer og måten de tolker strukturerte data på. Dette kan utgjøre en utfordring ettersom de strukturerte dataene som var effektive i går, kanskje ikke er like effektive i dag.

Noen vanlige problemer knyttet til oppdateringer av søkenettsteder inkluderer:

 • Endringer i retningslinjer for strukturerte data: Søkemotorer oppdaterer ofte sine retningslinjer for strukturert data. Det er avgjørende å holde seg oppdatert med disse endringene for å sikre at de strukturerte dataene dine er kompatible.
 • Nye strukturerte datatyper: Søkeplattformer kan introdusere nye typer strukturerte data. Å holde tritt med disse nye typene og implementere dem kan gi deg et konkurransefortrinn.
 • Utdaterte strukturerte datatyper: Noen ganger kan visse typer strukturerte data bli avviklet av søkenettsteder. Det er viktig å fjerne eller erstatte dem på nettstedet ditt for å forhindre negativ innvirkning på SEO.

For å overkomme denne utfordringen er det viktig å holde seg oppdatert om de siste nyhetene og oppdateringene fra søkemotorer. Hold deg oppdatert ved å følge offisielle blogger og fora, delta på webinarer og følge SEO-eksperter på sosiale medier.

Kontroller regelmessig de strukturerte dataene dine kan også hjelpe deg med å identifisere eventuelle endringer tidlig og iverksette passende tiltak.

bruke strukturerte data for SEO

Siste tanker | Strukturerte data for strukturert suksess

Legge til strukturerte data til nettstedets SEO-strategi kan påvirke søkemotorens synlighet og rangering betydelig. Ved å gi ekstra detaljer om innholdet ditt hjelper strukturerte data søkeplattformer med å forstå og kategorisere nettsidene dine bedre.

En av hovedfordelene med å implementere strukturerte data er muligheten til generere rike utdrag. Rich snippets er forbedrede søkeresultater som viser tilleggsdetaljer som vurderinger, anmeldelser og bilder. Disse utdragene øker synligheten, øker klikkfrekvensen og leder mer trafikk til nettstedet ditt.

Strukturerte data hjelper også nettstedet ditt å vises inn kunnskapsgrafer og informasjonsbokser øverst i søkeresultatene. Kunnskapsgrafer gir raske svar på brukerspørsmål og etablerer nettstedet ditt som en autoritet i din bransje.

Selv om implementering av strukturerte data krever noe teknisk kunnskap, er det nyttige ressurser tilgjengelig. Verktøy som Googles Structured Data Markup Helper og Schema.orgs markup generator forenkler prosessen og sikrer riktig formatering.

Derfor er det å inkludere strukturerte data i SEO-strategien din en verdifull taktikk for å forbedre synlighet og generere mer trafikk.

Ta kontakt nå med SEO-eksperter som spesialiserer seg på strukturert data!

ofte stilte spørsmål

Hva er fordelene med å bruke strukturert data i SEO?

Å bruke strukturerte data i SEO gir flere fordeler, inkludert bedre søkeresultater, spesifikke innholdsfunksjoner og økt synlighet på søkesider. Det hjelper også søkemotorer med å bedre forstå innholdet på nettstedet ditt, noe som resulterer i høyere rangeringer og mer trafikk.

Hvordan påvirker strukturerte data søkemotorrangeringer?

Strukturerte data påvirker søkemotorrangeringer ved å gi ytterligere detaljer om nettstedets innhold. Disse dataene hjelper søkeplattformer med å forstå formålet med nettstedet ditt, øker dets relevans for brukersøk og forbedrer synlighet i søkeresultater.

Hvordan kan jeg implementere strukturerte data på nettstedet mitt?

Du kan implementere strukturerte data på nettstedet ditt ved å bruke markup-språk som JSON-LD, RDFa og Microdata. Disse språkene gir en standardisert tilnærming til å legge til metadata på nettsidene dine, og hjelper søkenettsteder med å forstå innholdet ditt.

Hvordan kan jeg overvåke de strukturerte dataene mine?

For å overvåke strukturerte data, bruk verktøy som Google Search Console og Structured Data Testing Tool. Disse verktøyene hjelper deg med å identifisere feil eller advarsler i de strukturerte dataene dine og gir veiledning om hvordan du løser dem.

Hva er noen utfordringer med å implementere strukturerte data?

Implementering av strukturerte data kan by på utfordringer som kodefeil, unøyaktig dataoppmerking og å følge med på endringer i søkemotoralgoritmer. Men med riktig planlegging, regelmessig overvåking og bruk av testverktøy kan disse utfordringene overvinnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen