Skader søkeordkannibalisering SEO-innsatsen din?

Det er avgjørende å forstå virkningen av søkeord kannibalisering på SEO-strategien din. Når flere sider på nettstedet ditt konkurrerer om det samme søkeordet, kan det forvirre søkemotorer og dele autoriteten til innholdet ditt. Dette kan til slutt skade sjansene dine for å rangere høyt i søkeresultatene.

I dette blogginnlegget vil vi utforske hva søkeord kannibalisering er, hvordan identifisere det, og viktigst av alt, hvordan du fikser det for å forbedre SEO-innsatsen din.

 • Viktige takeaways:

  • Søkeord kannibalisering: Finn ut hvordan målretting mot samme søkeord på flere sider påvirker SEO-innsatsen din.
  • Negativ påvirkning: Det utvanner sideautoritet, forvirrer søkemotorer og reduserer organisk trafikk.
  • Identifikasjon: Bruk verktøy som Google Search Console for å finne forekomster av kannibalisering av søkeord.
  • Vedtak: Løs problemer ved å konsolidere sider, re-optimalisere innhold eller forbedre interne koblinger.
  • Overvåking og vedlikehold: Se regelmessig etter kannibalisering av nye søkeord og optimaliser innholdet ditt kontinuerlig.

Hva er søkeordkannibalisering?

For å si det enkelt, søkeord kannibalisering inntreffer når flere sider på et nettsted er optimalisert for samme søkeord eller sett med søkeord.

Dette kan føre til forvirring for søkemotorer som Google når de skal bestemme hvilken side som skal rangeres for et bestemt søk.

Som et resultat, søkemotoren rangerer kanskje ikke noen av sidene så høyt som det ville hvis det bare var én autoritativ side målrettet mot det søkeordet.

Derfor kan søkeordkannibalisering ha en negativ innvirkning på SEO-innsatsen din utvanne autoriteten til sidene dine og få dem til å konkurrere mot hverandre i søkeresultatene.

Når flere sider målretter mot det samme søkeordet, kan de ende opp med å dele trafikken og tilbakekoblingene som ellers kunne ha blitt konsolidert til én side med høy ytelse.

For eksempel, hvis du har to blogginnlegg på nettstedet ditt som begge målretter søkeordet «beste løpesko«, kan Google ha problemer med å avgjøre hvilken side som er den mest relevante og autoritative for det søkeordet.

Som et resultat, ingen av sidene rangeres så høyt som de kunne hvis søkeordmålrettingen ble samlet i ett enkelt, omfattende innhold.

Tegn på søkeordkannibalisering

Søkeord kannibalisering kan saboter din SEO-innsats stille, noe som gjør det vanskeligere for nettstedet ditt å oppnå topp søkemotorrangeringer. Når flere sider på nettstedet ditt målretter mot de samme søkeordene, kan det forvirre søkemotorer og hindrer deres evne til å bestemme hvilken side som skal rangeres for et spesifikt søk.

Det er viktig å forstå tegnene på søkeordkannibalisering forhindre disse negative konsekvensene og opprettholde en sterk SEO-strategi. Her er noen viktige tegn å se opp for.

1. Problemer med duplikatinnhold

Når flere sider målretter mot de samme søkeordene, vil deres innhold overlapper ofte, noe som fører til at søkemotorer ser dem som duplikater. Dette kan senke rangeringen for alle involverte sider.

2. Redusert siderangering

Flere sider som konkurrerer om de samme søkeordene kan dele deres autoritet og relevans. Denne utvanningen kan føre til at hver side sliter med å oppnå høye rangeringer på søkemotorresultatsider (SERP).

3. Fluktuerende rangeringer

Søkeord kannibalisering forvirrer søkemotorer, noe som resulterer i inkonsekvente rangeringer. Det kan hende du legger merke til at sidene dine ofte beveger seg opp og ned i søkeresultatene.

4. Senk organisk trafikk

Siden konkurrerende sider kjemper om de samme søkeordene, ingen kan få den fremtredenen som trengs for å tiltrekke seg betydelig trafikk. Dette resulterer i en generell nedgang i organisk trafikk til nettstedet ditt.

5. Intern konkurranse

Sidene dine kan konkurrere mot hverandre om synlighet, reduserer deres samlede effektivitet. Denne interne konkurransen kan føre til dårligere ytelse på nettstedet ditt.

6. Split Link Equity

Innkommende lenker til forskjellige sider som er målrettet mot samme søkeord kan spre lenke egenkapitalen tynn. Dette fortynner den potensielle rangeringskraften til sidene dine.

7. Dårlige konverteringsrater

Når flere sider konkurrerer om de samme søkeordene, besøkende kan lande på mindre relevante sider, noe som fører til lavere konverteringsfrekvens. Å sikre at hver side målretter mot unike søkeord kan forbedre brukeropplevelsen og konverteringene.

Å gjenkjenne disse tegnene er avgjørende for å opprettholde en sterk SEO-strategi. Kontroller nettstedet ditt regelmessig og optimaliser innholdet for å håndtere søkeordkannibalisering effektivt.

Årsaker til kannibalisering av søkeord

Søkeord kannibalisering oppstår ofte pga overoptimalisering, der flere sider på nettstedet ditt målretter mot samme søkeord eller uttrykk. Denne strategien kan slå tilbake, ettersom søkemotorer som Google kan slite med å bestemme hvilken side som skal rangeres, resulterer i lavere rangeringer for alle involverte sider.

EN mangel på en klar innholdsstrategi kan også forårsake kannibalisering av søkeord. Uten en sammenhengende plan kan du opprette flere sider som målretter mot lignende søkeord, utvanne nettstedets autoritet og forvirrende søkemotorer om hver sides relevans.

For å unngå dette, utfør grundige søkeordundersøkelser og lag en innholdskalender for å skissere hvilke søkeord hver side vil målrette mot. Dette sikrer at hver side har et unikt formål og støtter din generelle SEO-strategi.

Dårlig URL-struktur er en annen vanlig årsak til kannibalisering av søkeord. Ikke-optimaliserte nettadresser som ikke tydelig indikerer sideinnhold kan forvirre søkemotorer, noe som fører til konkurrerende sider på nettstedet ditt og skade rangeringene dine.

Sørg for at nettadressene dine er beskrivende, konsise og inneholder relevante søkeord. Å organisere nettstedet ditt logisk og optimalisere URL-er hjelper søkemotorer med å forstå formålet med hver side, og reduserer risikoen for kannibalisering av søkeord.

Konsekvenser av kannibalisering av søkeord

Søkeordkannibalisering kan ha mange negative effekter på nettstedets SEO-ytelse. Å forstå disse konsekvensene er avgjørende for å opprettholde en sterk, sammenhengende SEO-strategi.

 • Redusert nettstedtrafikk: Flere sider som retter seg mot de samme søkeordene kan føre til et fall i søkemotorrangeringer, og redusere organisk trafikk.
 • Tap av søkemotorrangeringer: Søkemotorer foretrekker mangfoldig innhold av høy kvalitet, og kannibalisering av søkeord kan fortynne styrken til hver side.
 • Lavere organisk synlighet: Konkurrerende sider kan miste sin plassering på søkemotorresultatsider (SERP), noe som fører til redusert synlighet.
 • Bortkastet SEO-innsats: Å lage flere sider for de samme søkeordene deler SEO-innsatsen din, noe som svekker effekten av strategiene dine.
 • Fragmentert innhold: I stedet for én sterk side ender du opp med flere svakere sider som konkurrerer om de samme søkeordene.
 • Redusert myndighet: Kannibalisering kan utvanne autoriteten til sidene dine, noe som gjør det vanskeligere for søkemotorer å fastslå relevansen.
 • Forvirrede søkemotorer: Søkemotorer kan slite med å forstå hvilken side som skal rangeres for spesifikke søkeord, noe som fører til inkonsekvente rangeringer.
 • Lavere konverteringsfrekvens: Besøkende kan lande på mindre relevante sider, noe som reduserer sannsynligheten for konverteringer.
 • Ineffektiv bruk av ressurser: Tid og ressurser brukt på flere konkurrerende sider kan utnyttes bedre på en enkelt, optimalisert side.
 • Dårlig brukeropplevelse: Brukere kan finne overflødig eller lignende innhold på nettstedet ditt, noe som fører til frustrasjon og lavere engasjement.

Å adressere søkeordkannibalisering er avgjørende for å forhindre disse negative konsekvensene og forbedre nettstedets generelle SEO-ytelse. Regelmessige revisjoner og strategisk innholdsplanlegging kan hjelpe deg med å opprettholde en sterk, sammenhengende tilstedeværelse på nettet.

Løsninger på søkeordkannibalisering

Kannibalisering av søkeord kan være skadelig for SEO-innsatsen din, men det er det effektive måter å bekjempe det. Konsolidering av lignende innhold, etablering av et klart hierarki, kategorisering av innhold og optimalisering av nettadresser er nøkkelstrategier.

Å forstå og implementere disse løsningene kan forbedre nettstedets SEO-ytelse betydelig. La oss dykke ned i disse løsningene i detalj.

1. Konsolidere lignende innhold

Dette betyr slå sammen sider som er målrettet mot samme eller lignende søkeord til ett omfattende innhold av høy kvalitet. Dette bidrar til å unngå intern konkurranse og styrker autoriteten til den konsoliderte siden.

Den hindrer sidene dine i å konkurrere mot hverandre om rangering, og forbedrer dermed sjansene for at den konsoliderte siden rangerer høyere. Denne strategien effektiviserer også innholdet ditt, gjør det enklere for søkemotorer å indeksere og rangere.

Her er noen praktiske tips for å effektivt konsolidere lignende innhold.

 • Identifiser lignende sider: Bruk SEO-verktøy for å finne sider som er målrettet mot de samme søkeordene.
 • Slå sammen innhold: Kombiner innholdet fra lignende sider til én omfattende artikkel.
 • Viderekoblingsadresser: Bruk 301-viderekoblinger for å lede trafikk fra gamle sider til den nye konsoliderte siden.
 • Oppdater interne lenker: Juster interne koblinger for å peke til den nye konsoliderte siden.
 • Optimaliser den nye siden: Sørg for at den nye siden er godt optimalisert for de målrettede søkeordene.

2. Etablere et tydelig innholdshierarki

Dette innebærer organisere nettstedets sider på en strukturert måte, der hver side tjener et bestemt formål og målretter mot spesifikke søkeord. Dette hierarkiet guider både brukere og søkemotorer gjennom en logisk informasjonsflyt.

Det hjelper søkemotorer forstå relevansen til hver side, reduserer risikoen for kannibalisering. Det forbedrer også brukeropplevelsen ved gir en strukturert og intuitiv navigasjonsvei.

For å etablere et tydelig innholdshierarki bør du vurdere disse praktiske tipsene.

 • Skisser hovedemner: Identifiser hovedemnene nettstedet ditt dekker.
 • Lag underemner: Bryt ned hvert hovedemne i underemner, hver målretting mot unike søkeord.
 • Bruk overskriftstagger: Implementer overskriftskoder (H1, H2, H3) for å definere strukturen til innholdet ditt.
 • Intern kobling: Koble underemner til deres respektive hovedemner for bedre navigering.
 • Innholdsdybde: Sørg for at hver side gir verdifull og dyptgående informasjon om sitt spesifikke emne.

3. Kategorisering av innhold

Dette innebærer organisere nettstedets innhold i bredere emner og underemner, med hver side som fokuserer på et unikt sett med søkeord. Denne strukturen hjelper til med å tydeliggjøre nettstedets innhold for søkemotorer og brukere.

Den forbedrer brukernavigasjon og engasjement ved å gi en tydelig vei gjennom relaterte emner. Denne tilnærmingen reduserer også fluktfrekvenser og forbedrer SEO-ytelsen med gjør det enklere for søkemotorer å forstå og indeksere innholdet ditt.

Følg disse tipsene for å kategorisere innholdet ditt effektivt.

 • Opprett kategorier: Definer brede kategorier som dekker hovedemnene dine.
 • Tilordne underemner: Utvikle underemner under hver kategori, målrett mot spesifikke søkeord.
 • Tagging System: Bruk koder for å koble til relatert innhold innenfor samme kategori.
 • Brødsmule-navigering: Implementer brødsmule-navigasjon for å hjelpe brukere med å spore posisjonen deres.
 • Innholdsklynger: Bruk innholdsklynger for å koble til relaterte artikler innenfor samme kategori.

4. Optimalisering av nettadresser

Dette innebærer lage klare, beskrivende og konsise nettadresser som indikerer innholdet på siden. Denne praksisen hjelper søkemotorer og brukere med å forstå sidens formål og relevans.

Optimaliserte nettadresser forbedre søkemotorens gjennomsøkingseffektivitet og bidra til å unngå kannibalisering av søkeord. De forbedrer også brukeropplevelsen ved gir en klar og forståelig URL-struktur.

Her er noen tips for å optimalisere nettadressene dine.

 • Bruk beskrivende nettadresser: Lag nettadresser som tydelig beskriver sideinnholdet.
 • Ta med søkeord: Inkluder relevante søkeord i URL-en.
 • Hold det kort: Sørg for at nettadressene er konsise og enkle å lese.
 • Unngå spesialtegn: Bruk bindestreker for å skille ord og unngå spesialtegn.
 • Kanoniske etiketter: Implementer kanoniske tagger for å indikere den foretrukne versjonen av en side.

5. Implementering av kanoniske URL-er

Kanoniske URL-er angi den foretrukne versjonen av en side til søkemotorerkonsolidere rangeringssignaler og unngå forvirring fra flere lignende sider.

De forhindre at flere versjoner av det samme innholdet konkurrerer om rangering, og dermed løse søkeordkannibaliseringsproblemer. Denne praksisen effektiviserer også nettstedets struktur, forbedre gjennomsøkingseffektiviteten og den generelle SEO-ytelsen.

For å implementere kanoniske nettadresser bør du vurdere disse handlingsrettede tipsene.

 • Identifiser duplikatinnhold: Bruk SEO-verktøy for å finne duplikatinnhold på nettstedet ditt.
 • Legg til kanoniske tagger: Inkluder kanoniske koder på hver side for å indikere den foretrukne nettadressen.
 • Konsekvente nettadresser: Sørg for at alle interne lenker peker til den kanoniske versjonen.
 • Unngå selvkanonisering: Sørg for at kanoniske tagger peker til riktig foretrukket versjon.
 • Regelmessige revisjoner: Gjennomfør regelmessige revisjoner for å opprettholde riktig implementering av kanoniske tagger.

Adressering søkeord kannibalisering med disse løsningene kan forbedre nettstedets SEO-ytelse betydelig. Regelmessig implementering av disse strategiene vil bidra til å opprettholde en sterk, sammenhengende tilstedeværelse på nettet.

SEO søkeordforskning

Siste tanker | Segl avtalen om kannibalisering av søkeord

Søkeord kannibalisering kan skade SEO-en din betydelig ved å forvirre søkemotorer og senke rangeringene dine. Regelmessige søkeordrevisjoner, optimalisering av innhold for ett enkelt primært søkeord per side og strategisk intern kobling er avgjørende for å unngå dette problemet.

Ved å følge disse beste fremgangsmåtene kan du maksimer SEO-innsatsen din og nå din målgruppe effektivt.

For ekspertveiledning og samarbeid, ta kontakt med SEO-eksperter i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen