Optimalisering av videodistribusjon for e-handel SEO

I den digitale tidsalderen, hvor innhold er kongen, regjerer video. Men hvordan kan e-handelsbedrifter utnytte kraften i videodistribusjon å skyte i været deres SEO-ytelse?

Denne omfattende guiden dykker dypt ned i avanserte teknikker for å optimalisere videoinnhold, for å sikre at merkevaren din engasjerer seg og dominerer i den digitale markedsplassen.

Den uovertrufne verdien av video i e-handel

Hvorfor video, spør du kanskje? Statistikken sier sitt. I følge en fersk studie, inkludert en video på en landingsside kan øke konverteringsfrekvensen med over 80 %.

Men virkningen av video strekker seg utover bare konverteringer; det er et potent verktøy for forbedre nettstedets SEO. Googles algoritmer favoriserer nettsteder med ulike innholdstyper, inkludert video, noe som gjør det til et kritisk element for enhver SEO-strategi for e-handel.

Mens tradisjonell SEO fokuserer på å optimalisere tekstbasert innhold, involverer video SEO strategier som er spesifikke for videoinnhold. Dette inkluderer optimalisere videotitler og beskrivelser, ved å bruke nøkkelordog sikre at videoinnholdet ditt er tilgjengelig til søkemotorer.

Så hvorfor er video SEO så avgjørende for e-handel? Svaret ligger i synlighet og engasjement.

Videoer hjelper nettstedet ditt til å rangere høyere og fengsler også brukerne, og holder dem på nettstedet lenger, noe som igjen signaliserer til søkemotorene at nettstedet ditt gir verdifullt innhold.

Lag din video SEO-strategi

1. Søkeordforskning for videoinnhold

Det er grunnleggende å forstå målgruppens søkeintensjon før du lager videoinnhold. De riktige søkeord kan katapultere videoen din til toppen av søkeresultatene, får synlighet og engasjement til å øke.

Det er viktig å identifisere ikke hvilke som helst søkeord, men de som målgruppen din ofte bruker i sine søk relatert til din nisje eller bransje.

Verktøy som Googles søkeordplanlegger og TubeBuddy er uvurderlige for å avdekke disse gylne søkeordene, og gir dyp innsikt i søketrender og søkeordkonkurranseevne.

Bevæpnet med de riktige verktøyene og en strategisk tilnærming, la oss dykke ned i hvordan du kan mestre søkeordforskning for videoinnholdet ditt.

 • Bruk søkeordplanleggingsverktøy: Bruk Google Søkeordplanlegger for å finne søkeord med høyt søkevolum, men lav konkurranse, noe som gjør innholdet ditt mer sannsynlig å bli sett.
 • Analyser konkurrentsøkeord: Verktøy som TubeBuddy lar deg kikke inn søkeordene konkurrentene dine bruker, og gir deg sjansen til å utmanøvrere dem i søkerangeringer.
 • Fokus på søkeord med lang hale: Disse søkeordene er mindre konkurransedyktige og mer spesifikke, noe som betyr at de kan lede mer målrettet trafikk til videoinnholdet ditt.
 • Inkorporer nøkkelord naturlig: Sørg for at de valgte søkeordene passer sømløst inn i videotitlene, beskrivelsene og taggene dine for å unngå å virke som søppelpost.
 • Utnytt YouTubes autofullføring: Denne funksjonen kan foreslå populære søkeord og fraser som brukere aktivt søker etter på YouTube.
 • Overvåk søkeordytelse: Sjekk regelmessig hvordan de valgte søkeordene gir resultater, og vær klar til å justere strategien din for kontinuerlig forbedring.

2. Optimalisering av videotitler og -beskrivelser

Tittelen og beskrivelsen av videoen din er ikke bare introduksjoner; de er kraftige SEO-verktøy som kan påvirke videoens synlighet og klikkfrekvens betydelig.

En godt optimalisert tittel og beskrivelse sikrer at innholdet ditt er synlig og appellerer til potensielle seere.

Lage titler og beskrivelser som er begge deler søkeordrik og overbevisende til publikum er avgjørende for maksimere synlighet og engasjement.

SEO-verktøy og plattformer som SEMrush og Ahrefs tilby funksjoner for å analysere søkeordytelse og konkurrentinnhold, og hjelpe til med optimaliseringsprosessen.

Med riktig tilnærming og verktøy kan det være enkelt å optimalisere videotitlene og -beskrivelsene dine. Her er praktiske trinn for å sikre at videoinnholdet ditt skiller seg ut.

 • Inkluder primære søkeord tidlig: Plasser hovedsøkeordet ditt i begynnelsen av tittelen for å understreke dets relevans for søk.
 • Hold titler konsise og overbevisende: Sikt etter titler som er under 60 tegn for å sikre at de vises fullt ut i søkeresultatene, noe som gjør dem fengende for å øke klikkfrekvensen.
 • Bruk beskrivende og søkeordrike beskrivelser: Start beskrivelsen med den viktigste informasjonen og nøkkelordene, men sørg for at den leser naturlig.
 • Fremhev fordeler eller verdi i titler: Fortell tydelig hva seerne får ut av å se videoen din, enten det er å lære noe nytt, løse et problem eller bli underholdt.
 • Ta med en handlingsfremmende oppfordring i beskrivelser: Oppmuntre seerne til å like, kommentere, dele eller abonnere, noe som kan øke engasjementet og synligheten.

3. Kraften til transkripsjoner og bildetekster

Transkripsjoner og bildetekster handler ikke bare om tilgjengelighet; de er viktige verktøy for øke videoens SEO og engasjement. Ved å gjøre innholdet ditt tilgjengelig for søkemotorer og alle målgrupper, inkludert de med hørselshemninger, utvider du rekkevidden din betydelig og forbedrer brukeropplevelsen.

Å sikre nøyaktighet og inkludere relevante søkeord i transkripsjonene og bildetekstene dine kan i stor grad forbedre videoens synbarhet og tilgjengelighet.

Plattformer som Rev og Otter.ai tilbyr transkripsjons- og tekstingstjenester som nøyaktig kan oversette videoens lyd til tekst, og bygge inn viktige nøkkelord for SEO.

Å utnytte transkripsjoner og bildetekster effektivt krever mer enn bare å legge til tekst i videoene dine. Her er noen strategier for å maksimere effekten.

 • Sørg for nøyaktighet: Bruk profesjonelle transkripsjonstjenester eller programvare for å sikre at bildetekster og transkripsjoner er feilfrie og nøyaktig representerer innholdet ditt.
 • Inkluder søkeord: Inkluder relevante søkeord strategisk i transkripsjonene og bildetekstene dine for å forbedre innleggets søkbarhet uten å gå på bekostning av det naturlige språket.
 • Tilby transkripsjoner på nettstedet ditt: Øk SEO ved å legge ut transkripsjoner på nettstedet ditt, og gi mer innhold for søkemotorer å indeksere.
 • Bruk bildetekst på tvers av plattformer: Enten på YouTube, sosiale medier eller ditt eget nettsted, sørg for at videoene dine har teksting for å nå et bredere publikum.
 • Tilpass bildetekster for klarhet: Rediger bildetekster for lesbarhet, og sørg for at de er synkronisert med videoen og enkle å følge.
 • Utnytt bildetekster for global rekkevidde: Bruk oversatte bildetekster for å gjøre innholdet ditt tilgjengelig for et ikke-engelsktalende publikum, og utvide ditt globale fotavtrykk.

4. Engasjerende miniatyrbilder og forhåndsvisningsbilder

Miniatyrbilder fungerer som butikkfronten for innholdet ditt, og spiller en avgjørende rolle i en seers beslutning om å klikke og se. Et iøynefallende, relevant miniatyrbilde fanger oppmerksomhet og også betydelig øker videoens klikkfrekvenssom direkte påvirker SEO-ytelsen.

Miniatyrbildets design skal nøyaktig gjenspeile videoens innhold, samtidig som det er visuelt tiltalende for å skille seg ut i en overfylt plass.

Grafisk designverktøy som Canva og Adobe Spark tilbyr brukervennlige grensesnitt og maler spesielt utviklet for å lage overbevisende videominiatyrbilder.

Å lage det perfekte miniatyrbildet krever mer enn bare et godt bilde; det handler om strategisk design og budskap. Her er fem tips for å lage miniatyrbilder som fengsler og konverterer.

 • Bruk høykontrastfarger: Få miniatyrbildet ditt til å slå ut med levende, kontrasterende farger som fanger blikket og skiller seg ut i et hav av innhold.
 • Innlemme tekst sparsomt: Inkluder kortfattet, lesbar tekst som utfyller bildet og fremhever essensen av videoen uten å overbefolke.
 • Ansikter og følelser: Miniatyrbilder med nærbilder av ansikter som uttrykker relevante følelser har en tendens til å prestere bedre ved å skape en personlig forbindelse.
 • Oppretthold merkevarekonsistens: Sørg for at miniatyrbildene gjenspeiler merkevarens stil og fargevalg for å bygge gjenkjennelse og tillit blant publikum.
 • Optimaliser for alle enheter: Design miniatyrbildet ditt slik at det ser bra ut på både stasjonære og mobile enheter, med tanke på hvordan det vil se ut i forskjellige størrelser og formater.

5. Utnytte videonettkart

Videonettkart er avgjørende for netthandelssider som bruker innhold, og fungerer som et veikart for søkemotorer for å finne og forstå innholdet ditt. Ved å gi detaljerte metadata forbedrer disse nettstedskartene oppdagelsen og indekseringen av videoene dine, noe som kan forbedre nettstedets SEO-ytelse betydelig.

Det er avgjørende å sikre at nettstedskartet inneholder omfattende og nøyaktige metadata for hver video, siden denne informasjonen direkte påvirker hvordan søkemotorer indekserer og viser innholdet ditt.

Googles Search Console og XML-nettkartgeneratorer som Screaming Frog SEO Spider tilbyr verktøyene som trengs for å lage og sende inn nettstedskartet ditt effektivt.

Med den riktige tilnærmingen og verktøyene kan integrering av videonettkart i SEO-strategien din være en endring i spillet. Her er seks praktiske tips for å maksimere effekten deres.

 • Inkluder essensielle metadata: Sørg for at hver oppføring i nettstedskartet ditt inneholder tittelen, beskrivelsen, nettadressen til avspillingssiden, miniatyrnettadressen og nettadressen til råinnholdsfilen.
 • Oppdater regelmessig: Hold videonettkartet ditt oppdatert ved å legge til nye klipp/miniatyrbilder og fjerne utdatert innhold, og sikre at søkemotorene alltid har den nyeste informasjonen.
 • Bruk beskrivende titler og beskrivelser: Lag unike og beskrivende titler og beskrivelser for hver video, med relevante søkeord for å forbedre søkbarheten.
 • Spesifiser videovarighet: Å inkludere lengden på innholdet ditt kan hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet bedre, og potensielt påvirke rangering og synlighet.
 • Angi innholdsvurdering: Hvis det er aktuelt, oppgi en innholdsvurdering for videoene dine for å hjelpe søkemotorer med å filtrere innholdet på riktig måte for ulike målgrupper.
 • Send inn nettkartet til søkemotorer: Ikke glem å sende inn det oppdaterte nettstedskartet til søkemotorer som Google via deres respektive nettredaktørverktøy for å fremskynde indekseringsprosessen.

Velge de riktige plattformene for videodistribusjon

Dette er en sentral beslutning som kan betydelig påvirke rekkevidden og effektiviteten til innholdet ditt.

Med det digitale landskapet som tilbyr en mengde alternativer – fra hosting på ditt eget nettsted til å utnytte populære sosiale medieplattformer – er det viktig å veie fordeler og ulemper for å finne den beste strategien for dine behov.

Denne avgjørelsen påvirker ikke bare nettstedets trafikk og SEO, men også hvordan innholdet ditt fengsler og øker publikummet ditt.

Nøkkelfaktorer å vurdere når du velger videodistribusjonsplattformer

 • Publikumsdemografi: Ulike plattformer tiltrekker seg ulik demografi. Å forstå hvor målgruppen bruker tiden sin er avgjørende.
 • SEO-fordeler: Vurder hvordan hver plattform kan forbedre SEO-innsatsen din. Hosting på ditt eget nettsted gir direkte fordeler, mens plattformer som YouTube kan øke synligheten.
 • Båndbredde og vertskostnader: Vurder effekten av å være vert for videoer på nettstedets ytelse og de tilhørende kostnadene i forhold til bruk av eksterne plattformer.
 • Engasjementfunksjoner: Se etter plattformer som tilbyr robuste engasjementsverktøy, for eksempel kommentarer, delinger og likes, for å fremme fellesskap rundt innholdet ditt.
 • Analyse og sporing: Evnen til å analysere ytelse er avgjørende. Velg plattformer som gir detaljert innsikt i seeratferd.
 • Innholdskontroll og inntektsgenerering: Vurder hvor mye kontroll du vil ha over innholdet ditt og om plattformen støtter inntektsmålene dine.
 • Integreringsevner: Sørg for at plattformen integreres godt med eksisterende verktøy og arbeidsflyter, inkludert nettstedet ditt og sosiale mediekanaler.

Ved å vurdere nøkkelfaktorene som er skissert ovenfor og utnytte det mangfoldige utvalget av distribusjonskanaler, kan du maksimere rekkevidden og effekten av videoinnholdet ditt.

Med disse faktorene i tankene, la oss utforske noen av dagens mest effektive videodistribusjonskanaler.

 1. YouTube: Den ledende videoplattformen for å nå et bredt publikum og forbedre SEO.
 2. Vimeo: Tilbyr hosting av høy kvalitet med et profesjonelt, annonsefritt miljø.
 3. Facebook: Flott for å fenge en bred demografi og oppmuntre til sosiale aksjer.
 4. Instagram: Ideell for kort, fengende innhold og for å nå et yngre publikum.
 5. TikTok: Go-to-plattformen for virale, kortformede klipp blant Gen Z og millennials.
 6. Twitter: Effektiv for tidsriktig, nyhetsrelatert innhold og interessant med følgere.
 7. LinkedIn: Den beste plattformen for B2B-videoinnhold og profesjonelt nettverk.
 8. Din egen nettside: Å være vert for videoer direkte kan øke SEO og holde besøkende på nettstedet ditt lenger.
 9. E-postkampanjer: Å bygge inn videoer i e-poster kan øke åpningsrater og engasjement.
 10. Pinterest: En voksende plattform for livsstil og fremgangsmåte-innhold, som leder trafikk til e-handelssider.

I hovedsak bør beslutningen om hvor du skal distribuere innholdet ditt være informert av en dyp forståelse av publikummet ditt, SEO-målene dine og de unike egenskapene til hver plattform.

Ved å nøye velge de riktige kanalene og skreddersy innholdsstrategien din til hver, kan du betydelig forbedre videoens synlighet, engasjement og bidrag til dine overordnede markedsføringsmål.

Husk at mest effektive videodistribusjonsstrategi samsvarer med merkevarens mål og resonerer med målgruppen din, og sikrer at innholdet ditt når, engasjerer og konverterer.

Siste tanker | Øk e-handelsspillet ditt med video-SEO

I den stadig skiftende verden av e-handel, er kraften til video SEO skiller seg ut som en game-changer.

Med de riktige videodistribusjonsstrategiene kan du betydelig øke din synlighet på nettet, fengsle publikumog øke konverteringer. Suksess avhenger av en dyp forståelse av publikummet ditt og grundig innholdsoptimalisering.

Klar til å heve SEO for e-handel? Nå ut for å samarbeide med video SEO-eksperter som kan hjelpe deg med å navigere i kompleksiteten til video SEO og låse opp nye nivåer av digital suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen